Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Unsplash

7. Zou ik 'm dit keer wel meteen aan mama laten zien?

9 dingen die door je hoofd flitsen als je (alweer) een tattoo laat zetten

Jolien Meremans

Een tattoo laten zetten staat meestal gelijk aan een emotionele rollercoaster. Eerst wil je een bloem, dan een toffe quote, daarna toch maar een hartje en uiteindelijk gewoon alle drie, want yolo. Maar wanneer je eindelijk in de stoel van de tattoo artist zit, breekt het angstzweet je telkens weer uit. Deze 9 dingen flitsen sowieso door jouw hoofd als je (alweer) een tattoo laat zetten.

1. Heb ik wel genoeg suiker gegeten?


Als er een ding is wat je absoluut wil vermijden, dan is het wel flauwvallen nog voordat de tatoeëerder goed en wel van start is gegaan (lees: been there, done that). Het perfecte excuus om nóg een chocoladereep te openen.

2. Hopelijk heb ik goed in de spiegel gekeken.


Je vertrouwt je tattoo artist intussen blindelings. Zo blindelings zelfs dat je zonder echt kritisch in de spiegel te kijken ‘het ziet er goed uit zo‘ roept. Pas wanneer je al in zijn/haar stoel ligt, begin je te twijfelen.

3. Dat blijft hier maar duren.


Feit: in de meeste tattooshops hangt er geen klok of hangt die nét buiten je gezichtsveld. Hoelang je al op die stoel zit, is dus een raadsel. Wat je wel met zekerheid weet, is dat de positie waarin je ligt om die tattoo op je zij te laten zetten allesbehalve comfortabel is.

4. Ik heb nog een lange lijdensweg af te leggen.


Feit nummer 2: tatoeages zijn verslavend. Jij zit nog maar aan je vierde of vijfde exemplaar, maar de andere klanten in de shop zijn wel al de trotse eigenaar van een sleeve of mooi ingekleurd onderbeen. Daar zit jij dan, met een minuscuul bloemetje op je ringvinger en klein sterretje op je arm.

5. Ik hoop dat ik genoeg geld op zak heb.


De richtprijs voor je tatoeage viel goed mee, maar wat als het kunstwerkje nu veel duurder uitvalt? Heb je nog wel genoeg geld op je rekening staan en zo ja, zal je je daglimiet dan niet overschrijden?! Helllluuuuuup!  

6. Ik zou eigenlijk eens naar het toilet moeten…


Van al die cola en stress moet je nu heel dringend naar het toilet. Je voelt je wel een klein kind in de kleuterklas dat niet durft te vragen om even pipi te doen. Dan maar ophouden…

7. Zou ik mijn tattoo dit keer wel meteen aan mama durven laten zien?


Oeps, je bent per ongeluk (of net heel doelbewust) aan je mama vergeten zeggen dat je opnieuw een tattoo laat zetten. Nu zit je met een vervelend dilemma: toon je ‘m haar en incasseer je de ‘weeral?!’-uitbrander die ze je zal geven of verberg je hem in de hoop dat ze het dit keer niet opmerkt?

8. Had ik ‘m nu maar in de winter laten zetten.


Je had weer geen geduld en koos de eerste de beste vrije plaats in je agenda om de tattoo te laten zetten. Knal in de lente. Net nu de zon schijnt, moet jij met lange mouwen rondlopen, zodat je je tattoo de eerste dagen kan beschermen. Ach ja, wie mooi wil zijn moet lijden, toch?

9. Het is écht de allerlaatste keer nu.


Nou…

Toch niet de allerlaatste keer? Wij verzamelden de mooiste tatoos: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '