Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© HEIDI FIN VIA UNSPLASH

Via ‘Tastebuds’ kan je het luisterpatroon van je vrienden bekijken en leer je mensen met dezelfde muzieksmaak kennen.

MUSIC MAESTRO: Spotify test nieuwe (sociale) functie uit om muziek te ontdekken

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Er is geen betere manier om nieuwe muziek te ontdekken dan via je vrienden of familie. Dat is wat ook Spotify opmerkte. Daarom speelt de muziekapp daar nu op in en is de applicatie van plan om een gloednieuwe functie te lanceren. Met de feature Tastebuds zal je binnenkort de luistergewoontes van je vrienden kunnen ontdekken.


Het is app-ontwikkelaarster Jane Manchun Wong die het onbekende prototype van de functie op de webversie van Spotify ontdekte. De functie werd al in 2017 ontwikkeld, maar nooit gelanceerd. Zij is ervan overtuigd dat de feature wél zal aanslaan en liet aan de makers van de app weten dat ze bereid is om hen te helpen en de functie te moderniseren. Daarom bekijkt Spotify nu alle mogelijkheden van de feature en zijn ze volop aan het testen hoe ze Tastebuds nog aantrekkelijker kunnen maken.

Tussen ‘Home’ en ‘Bibliotheek’


Momenteel kunnen we al achterhalen wat onze vrienden in realtime beluisteren, maar de nieuwe functie zal een pak uitgebreider worden. Spotify beschrijft Tastebuds als een hulpmiddel om ‘muziek te ontdekken via vrienden van wie je de muzieksmaak vertrouwt.’ Daarnaast zal je ook mensen met dezelfde muzieksmaak kunnen leren kennen. Wong verklapte al hoe de functie zal werken. ‘Door op het penpictogram te klikken, kunnen gebruikers zoeken naar mensen die ze (willen) volgen. Daarnaast zullen ze in de toekomst het luisterpatroon van hun vrienden kunnen bekijken. Ze zullen onder andere te zien krijgen wanneer ze muziek luisteren en op welk moment van de dag ze naar welke artiesten of liedjes grijpen. Die interessante nummers zullen ze ook aan hun eigen bibliotheek kunnen toevoegen. Het tabblad “Tastebuds” is toegankelijk vanuit het navigatiegedeelte en zal tussen de tabbladen “Home” en “Bibliotheek” staan.’

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Spotify heeft weinig sociale functies, dus de nieuwe feature komt anno 2020 als geroepen. Je kan nu wel al samen met je vrienden een afspeellijst opstellen en hebt de optie om je profiel openbaar te maken voor anderen. Tastebuds gaat dus veel verder en geeft je inzicht in het luisterpatroon van je vrienden. Daarnaast zal je volgens Wong in de toekomst ook de mogelijkheid krijgen om via Tastebuds te chatten.

Als uit de testfase blijkt dat Tastebuds Spotify een nieuwe dimensie geeft en wel degelijk gebruikers kan aantrekken of het gebruik van de app nóg populairder kan maken, zal de functie in 2020 gelanceerd worden op de webversie van Spotify.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '