https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Japheth Mast via Unsplash

BRB wij gaan knuffelen met onze kat.

Deze 9 tekenen bewijzen dat jouw kat echt van je houdt

Jij ziet jouw kat doodgraag en zou niet weten wat je zonder moet aanvangen. Maar ziet jouw pluizenbol jou even graag? Deze signalen tonen aan dat jouw kat je ook graag ziet.


Katten kunnen eigenwijze en koppige dieren zijn, maar je kan er ook een pak liefde van krijgen. Ze voelen jouw emoties beter aan dan je denkt en kunnen echt jouw steun en toeverlaat zijn. Maar ze tonen ook op andere manieren dat ze jou graag zien.

1. Kopjes geven


Als je geregeld kopjes van je kat krijgt, mag je jezelf zeer gelukkig prijzen. Het geven van kopjes is voor katten namelijk een heel speciale manier om hun affectie te tonen. Ze gaan het zeker niet zomaar bij iedereen doen. Wanneer jouw kat je kopjes geeft, verspreidt ze namelijk een aantal gezichtsferomonen. Door deze stoffen af te geven, laat jouw kat je weten dat ze zich geliefd en veilig voelt bij jou.

2. Wiebelen met de staart


De staart van een kat vertelt veel over hoe ze zich voelt. Denk er maar aan hoe de haren ervan meteen rechtstaan als ze zich bedreigd voelt. Maar ook zachtjes wiebelen met haar staart doet een kat niet zomaar. Zwaait jouw kat geregeld rustig met haar staart als ze in je buurt is? Dat is een teken dat ze zich euforisch voelt.

3. Prooi als cadeautje


Jij ziet het misschien niet meteen als een cadeau. Maar als jouw kat de (dode) muis of vogel die ze ving aan jouw voeten legt, is dit een uiting van haar liefde. Katten zijn nog steeds jagers en tonen dus graag met trots hun prooi. Waarom? Het tonen van hun ‘prijs’ is een teken van echte vriendschap.

4. Luid spinnen


Katten spinnen om verschillende redenen. Maar er is een uniek en luid spingeluid dat ze enkel gebruiken om hun liefde voor jou te tonen. Eigenaars van katten weten sowieso waarover we het hebben. Wist je trouwens dat spinnen ervoor zorgt dat de hartslag van je kat verlaagt? Het is dus ook een teken dat ze zich purr-fect op hun gemak voelen.

5. Slaaptijd


Katten zijn het kwetsbaarst wanneer ze slapen, daarom kiezen ze ook steeds warme slaapplekjes. Als ze net in hun meest kwetsbare vorm kiezen om in jouw buurt te zijn of zelfs op jouw schoot te slapen, mag je jezelf enorm gelukkig prijzen. Het is namelijk een van de grootste complimenten die jouw kat je kan geven.

6. Lekjes in je haar


Wanneer jouw kat je haar lekt, mag je van een unicum spreken. Het gebeurt namelijk zelden dat ze je haar lekjes zal geven. Het is een teken dat je tot de innerlijke cirkel van je pluizige vriend behoort. Het verzorgen van het uiterlijk van anderen is voor katten het ultieme signaal van vriendschap en vertrouwen.

7. Buik omhoog


Katten zijn heel gevoelig aan hun buik en negen keer op tien mag je deze waarschijnlijk niet aanraken. Als je jouw kat dan toch een bellyrub mag geven kan je er maar best van profiteren, ze toont namelijk enkel haar buikje als ze zich 100 % veilig voelt in jouw bijzijn.

8. Je benen ‘kneden’


Kittens ‘kneden‘ de buik van hun mama om melkproductie te stimuleren wanneer ze honger hebben. Maar ook in hun latere leven blijven katten dit vaak doen. Een trip down memory lane misschien? De volgende keer dat je kat haar pootjes op en neer beweegt, moet je bedenken dat ze je niet alleen probeert te verzachten voordat ze een dutje doet, maar dat ze toont dat ze je aanbidt.

9. Liefdesbeetjes


Katten bijten om twee redenen. Een pijnlijke beet geven ze enkel als ze zich bedreigd voelen, maar soms delen ze ook zachte beetjes uit. Die zachte liefdesbeetjes betekenen dat ze je echt super vinden.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content