Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Julia Sundukova

Wedden dat je 't ook niet ziet?

Russische beseft pas achteraf dat ze een gevaarlijk dier van wel heel dichtbij fotografeerde

Fotografe Julia Sundukova was op het eiland Madagskar om naar goede gewoonte prachtige wilderniskiekjes te maken. Maar het is een op het eerste zicht minder indrukwekkende foto die nu de wereld rondgaat. Terug thuisgekomen merkte de Russische dat op het moment dat ze de bewuste foto nam een nijlkrokodil op slechts enkele meters van haar voeten rondsloop. Brrr!

Julia maakte al heel wat knappe kiekjes van wilde dieren – check zeker haar Instagram – maar deze deed haar haren toch nog rechtop staan. Het dier is zo goed als onzichtbaar, maar Julia spotte een nijlkrokodil in het struikgewas toen ze de foto bestudeerde. Zelfs als je weet dat hij in de linkeronderhoek zit, zie je 'm amper, toch?

 

krokodil

 

Nu, krokodillen zijn sowieso doodeng, maar het wordt helemaal creepy als je weet dat nijlkrokodillen de gevaarlijkste soort op aarde zijn. Ze doden jaarlijks honderden mensen, vooral in Tanzania. Geen wonder dat de fotografe naar eigen zeggen kippenvel kreeg toen ze zag dat ze 'r zo dicht bij in de buurt was. Al is ze ook onder de indruk van het dier: 'fantastisch hoe ze zich kunnen verstoppen in het gras en feilloos een deel kunnen worden van het landschap', zegt ze daarover. Fantastisch of verschrikkelijk angstaanjagend, het is maar hoe je 't bekijkt, hè.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '