https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © njam!

Proficiat, Roger!

HOERA: Roger van Damme is uitgeroepen tot beste patissier ter wereld

Robine van Tilburg

Onze geliefde patissier Roger van Damme werd gisteravond op The Best Chef Awards 2017 in Warschau uitgeroepen tot Best Pastry Chef ter wereld.


The Best Chef Awards publiceert jaarlijks een lijst van de top 300 chefs wereldwijd. In de lijst staan zeer grote internationale namen. Roger van Damme behaalde met Het Gebaar maar liefst de 68ste plaats. Daarnaast kent de gerenommeerde Best Chef Awards ook prijzen toe aan chefs in verschillende categorieën waaronder vrouwelijke chef, reizende ster en patisserie. Roger van Damme behaalde de eerste plaats in de categorie patisserie en kan zich dan ook de beste patissier ter wereld noemen.

Roger is dolgelukkig met zijn gouden medaille: ‘Na 25 jaar een prijs krijgen van dit wereldniveau, vind ik zeer uniek. Dit is een ongelofelijk mooie bekroning van mijn carrière. De chefs waar ik tussen sta in de lijst zijn een voor een zeer grote namen. Gerenommeerde patissiers en chefs van over heel de wereld. Ik voel me dan ook zeer vereerd om ertussen te mogen staan. Het is een bekroning voor het harde werk van heel ons team. Ik probeer van mijn desserts steeds kunstwerken te maken en vind het ook belangrijk dat er een concept achter zit. Om die reden werk ik ook graag samen met kunstenaars en architecten zodat ik mijn creaties naar een nog hoger niveau kan tillen.’

Nog meer Belgische chefs


Roger is niet de enige Belg die de selectie van 300 topchefs haalde. Andere bekende Belgen zijn Lionel Rigolet van Comme Chez Soi, Emmanuel Stroobant van Relais & Châteaux in Singapore, Peter Goossens van Hof van Cleve, Christophe Hardiquest van Bon-Bon, Sang Hoon Degeimbre van l’Air du Temps, Gert De Mangeleer van Hertog Jan en Damien Bouchery van Bouchéry.

 

Nog meer lekkers:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content