Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

‘Ik kon zien dat de regisseur onder de indruk was van mijn “prestatie”.'

HALLOKES: Robert Pattinson praat openlijk over zijn laatste masturbatiescène

Jolien Meremans

Het gebeurt – jammer genoeg – niet alle dagen dat we samen met onze celeb crush het bed in kunnen duiken. Om toch een beetje in de, euhm, stemming te komen trakteert Robert Pattinson ons nu toch op een pittig verhaal, want tijdens een interview met The New York Times vertelde hij honderduit over zijn allerlaatste masturbatiescène. En die laat weinig aan de verbeelding over.


Robert Pattinson leende niet alleen zijn acteertalent en goddelijk lichaam, maar ook zijn geslachtsdeel aan de de film ‘The Lighthouse’. In de psychologische thriller van Robert Eggers is namelijk in het lang en in het breed te zien hoe de voormalige ‘Twilight’-ster in een afgelegen schuur aan het masturberen is.

‘All the way’


Pattinson speelt vuurtorenwachter Ephraim, en die wordt op een bepaald moment in de film bijzonder opgewonden door een beeldje in de vorm van een zeemeermin. ‘Mijn eerste opname was meteen de woeste masturbatiescène. Het is altijd fijn om iets spectaculairs te doen tijdens je openingsscène, en ik ging meteen all the way’, vertelde de acteur tijdens een interview met The New York Times. ‘Ik heb het meteen groots aangepakt en was aan het masturberen terwijl de camera’s rond mij cirkelden. Ik had het tijdens de repetities al een paar keer geoefend, maar ik kon zien dat Eggers toch nog onder de indruk was van mijn “prestatie” tijdens de opnames. Ik had het gevoel dat ik echt heel goed bezig was en niemand wees mij erop dat ik moest stoppen, dus bleef ik eerlijk gezegd nog een tijdje doorgaan.’

En hoewel zo’n masturbatiescène poepsimpel lijkt, was het volgens Pattinson toch lang zoeken naar de juiste houding en handelingen, al belooft hij wel dat het geen saaie scène is. ‘Ik wilde het elke keer anders doen. Als je het 30 keer repeteert, moet je 30 verschillende manieren bedenken om te masturberen, zelfs als de eerste manier misschien wel de beste en meest comfortabele was. Ik haat het om altijd hetzelfde te moeten doen. Dan wordt het saai.’

Willem Dafoe


Hoewel Pattinson nu pas uit biecht klapt, is het niet de eerste keer dat hij al masturberend te zien is in een film. Ook in ‘High Life’, ‘Damsel’ en ‘The Devil All the Time’ is te zien hoe de acteur zichzelf bevredigt. Het is blijkbaar een van zijn specialiteiten en dat moet hij héél vaak aanhoren. ‘Mijn vrienden sturen mij regelmatig screenshots van mijn gezicht tijdens zo’n masturbatiescène en dan krijg ik vaak de opmerking “dit is dus hoe jij je films promoot”. Ik kan daar gelukkig goed mee lachen’, aldus de acteur.

‘The Lighthouse’ ging op 18 oktober in première. In de film speelt Pattinson samen met Willem Dafoe de hoofdrol. Ze spelen een duo vuurtorenwachters die eind 1800 op een afgelegen eiland in New England tewerkgesteld worden. Geleidelijk aan beginnen de mannen gek te worden: ze zien zeemeerminnen, hallucineren erop los, bespioneren elkaar én delen een heleboel klappen uit. Oh, en dan is er natuurlijk ook nog de ‘woeste masturbatiescène’ van Pattinson. Het kijken waard, niet?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '