Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Wij zijn stiekem jaloers op de modieuze verjaardagsoutfit van onze kroonprinses.

ZIEN: prinses Elisabeth straalt als nooit tevoren tijdens de viering van haar 18de verjaardag

Jolien Meremans

Kleine vrouwtjes worden groot, dat bewees onze kroonprinses Elisabeth vandaag tijdens haar exclusief verjaardagsfeestje in het koninklijk paleis. De jarige verbaasde iedereen met haar stijlvolle optreden, ontroerde alle aanwezigen met een oprechte speech en genoot ook zelf met volle teugen van haar dag.


De oudste dochter van koning Filip en koningin Mathilde viert vandaag haar 18de verjaardag en die mag natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. Onze kroonprinses zag er beeldig uit en werd verrast met een optreden van haar favoriete artieste, zangeres Blanche, en een performance van de Koninklijke Balletschool van Antwerpen.

Bezorgdheid over de toekomst


Toch moest de Hertogin van Brabant zelfs op een dag als vandaag werken, want ze schreef een heel emotionele speech voor de speciale gelegenheid. Vanaf vandaag is het namelijk officieel: prinses Elisabeth kan haar vader opvolgen. Tijdens die speech bezorgde ze haar ouders en de andere aanwezigen een paar keer kippenvel en ook de jarige zelf had het moeilijk om tijdens haar toespraak geen traantje te laten.

‘De afgelopen achttien jaar heb ik veel verrijkende momenten gekend. Die hebben mij gemaakt tot wie ik vandaag ben. Achttien worden is een overgang naar meer volwassenheid. Een moment waarop ik stilsta bij alles wat ik heb meegekregen en alle kansen die me zijn gegeven. En hierbij voel ik alleen maar dankbaarheid’, vertelde Elisabeth.

De prinses bedankte iedereen die haar in de voorbij 18 jaar gesteund heeft en sprak ook haar leeftijdsgenoten aan. ‘Ik deel jullie bezorgdheid over de toekomst, in het bijzonder het klimaat, en het feit dat we daar eensgezind antwoorden op moeten vinden. Ik geloof in de toekomst, omdat ik zie hoe sterk mijn generatie zich daarvoor inzet. Ik deel met jullie dezelfde hoop en dezelfde wil om het verschil te maken.’

Esmeralda Ammoun


‘Ik besef dat ik nog veel te leren heb. Daar zal ik me de volgende jaren ook op toeleggen: proberen de wereld beter te begrijpen, en ertoe bijdragen hem te verbeteren, door van mezelf het beste te geven’, voegde ze daar nog aan toe.

En het beste van zichzelf gaf ze vandaag al, want zoals verwacht straalde onze kroonprinses meer dan ooit tijdens het exclusieve feestje. Ze droeg een modieuze witte jurk uit wollen crêpe van de hofleverancier Natan en een paar stijlvolle pumps in een beige kleur. Ook koningin Mathilde droeg tijdens de viering een kleedje van het Belgische modelabel. Eerder deze week schitterde Elisabeth ook al in een prachtige koningsblauwe galajurk van Esmeralda Ammoun. Over één ding zijn wij het alvast eens: onze toekomstige koningin is een echt stijlicoon.

18de verjaardag prinses Elisabeth


18de verjaardag prinses Elisabeth


18de verjaardag prinses Elisabeth


18de verjaardag prinses Elisabeth


18de verjaardag prinses Elisabeth


18de verjaardag prinses Elisabeth


[td_smart_list_end]

Foto’s: © Getty


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '