Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga

De komiek komt na een dagje lesgeven in 'De klas' terug op zijn mop.

Philippe Geubels geeft toe: ‘Leerkrachten hebben veel te weinig vakantie’

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
Leerkrachten krijgen het vaak zwaar te verduren. En dat komt niet alleen door hun brutale, ondeugende leerlingen en de soms ondankbare ouders, maar evengoed door de commentaren van niet-leerkrachten die beweren dat de juf en de meester toch een makkelijke job hebben en daarbij 'veel te veel verlof' krijgen.

Onder die bevooroordeelde niet-leerkrachten bevond zich tot voor kort ook onze eigenste komische vleesklak Philippe Geubels. In zijn geestige VIER-programma 'Geubels en de Belgen' stak Philippe meer dan eens de draak met de leerkrachten van deze wereld: 'Je hebt mensen die niet in het onderwijs staan en vinden dat mensen in het onderwijs veel te veel vakantie hebben. En je hebt mensen die in het onderwijs staan, en zich diep vanbinnen schamen omdat ze weten dat ze veel te veel vakantie hebben.' Touché!

 

Volgende week is te zien hoe Philippe een dag doorbrengt als meester Philippe in het Eén-programma 'De klas'. Na die ervaring kwam Philippe dan toch met de staart tussen de benen op zijn mop terug in Humo: 'Serieus: ik vind dat leerkrachten veel te weinig vakantie hebben. Ik was kapot na die dag. Urenlang moest ik gefocust blijven in een veel te heet klaslokaal, en dan waren die tieners ook nog eens allemaal serieus mondig.'

 

Ziezo. Hopelijk zijn de leerkrachten die nog steeds enige haat voor Philippe koesterden, nu wat bijgedraaid. Volgende week dinsdag is te bewonderen hoe Philippe Geubels les geeft over stand-upcomedy in 'De klas'. Vanavond is het eerst nog de beurt aan juf Maaike Cafmeyer. Zij brengt de leerlingen heel wat bij over genderrollen en de emancipatie van de vrouw. Vanavond om 20u40 op Eén!

 

 

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '