https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Pairi Daiza

Het schattige beestje heeft nog geen naam, maar daar kan jij verandering in brengen.

SMELT: pasgeboren babynijlpaardje zet eerste stapjes in Pairi Daiza

Herlinde Matthys


Wat vrolijk nieuws om je weekend te beginnen? Het babynijlpaardje dat op 12 februari ter wereld kwam, mocht nu voor zijn allereerste stapjes buiten in Pairi Daiza zetten.


Het nijlpaardje zag al meer dan een maand geleden het levenslicht, maar Pairi Daiza wilde het nieuws nog geheim houden tot het dier sterk genoeg was. Dat is nu het geval, want de (voorlopig nog) kleine schattigaard mocht zijn allereerste stapjes buiten zetten. Hij verkende samen met zijn mama Nema het buitenbassin in het dierenpark.

Stemmen op de naam


Ze genoten van een deugddoende zwempartij in het water. Het babynijlpaardje week geen meter van de zijde van zijn moeder. Nema heeft samen met het mannelijke nijlpaard Emilio al een jong Kibo, en nu werd hun gezin dus uitgebreid met opnieuw een mannetje. Dat is een heel goede zaak voor het voortbestaan van deze dierensoort, want het nijlpaard is met uitsterven bedreigd. Op het Afrikaanse continent, waar ze van nature voorkomen, leven er momenteel nog tussen de 115.000 en 130.000 nijlpaarden in het wild.

Het mininijlpaardje heeft voorlopig nog geen naam, en daar kan jij verandering in brengen. Je kan namelijk binnenkort op de Facebookpagina van Pairi Daiza net zoals bij de babypanda’s je stem uitbrengen. Het kleine nijlpaardje zal voor het grote publiek zichtbaar zijn van zodra het dierenpark zijn deuren weer kan openen. Ondertussen kan je deze cutie al bewonderen op onderstaande foto’s.

Het babynijlpaardje in het buitenbassin.

Te schattig!

Nema en haar jong.

Samen een beetje zwemmen.Wie niet genoeg krijgt van het baby’tje, hier is nog een korte video:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content