Home Lifestyle Dieren 3 tips om je kat gezond en zo fit mogelijk te houden

3 tips om je kat gezond en zo fit mogelijk te houden

Heb jij de indruk dat je huisdier in dagen nog geen poot verzet heeft of staat ze net continu te miauwen om aandacht?

kat
© Michael Sum via Unsplash

Werk jij momenteel van thuis uit en ben je ervan verschoten dat je kat 90% van de tijd ligt te slapen? Dan wil je hem of haar wellicht een beetje aansporen om toch wat meer te bewegen. Makkelijker gezegd dan gedaan, want katten hebben zo hun eigen willetje, maar Edgard & Cooper geeft alvast enkele tips die je eens kan proberen.

Dat je kat lui was, wist je al langer, maar dat ze zo vaak ergens ligt te knorren, had je niet verwacht. Of misschien is eerder het tegenovergestelde effect bij jou van toepassing? En is je kat zo enthousiast dat ze steeds aan je been staat te miauwen en heb jij het daarom moeilijk om je te concentreren op je werk. Probeer dan eens om hem of haar per dag zo’n tien tot vijftien minuten te entertainen. Edgard & Cooper, de Belgische producent van dierenvoeding, heeft alvast enkele tips op een rij gezet.

Tip 1: maak zelf een grijpspeeltje

Er bestaan heel wat verschillende kattenspeeltjes op de markt, maar over het algemeen vinden katten speeltjes waar ze naar moeten grijpen het leukst. Heb jij zo’n grijpspeeltje nog niet in huis? Wel, dan kan je er makkelijk eentje maken. Neem een bakje of een bekertje zoals bijvoorbeeld een leeg yoghurtpotje. Maak vervolgens een gaatje in de bodem en stop er een lekkere verrassing in. Sommige katten hebben nu eenmaal wat motivatie nodig om in gang te schieten. Hang je creatie vervolgens omhoog met een touwtje op een hoogte waar je kan net aankan.

Tip 2: breng ze aan het bewegen met een laser

Kan niet alleen je kat, maar ook jij wat entertainment gebruiken? Neem er dan een laserpointer bij. Een win-winsituatie, want jij kan je lachspieren nog eens trainen en je kat krijgt meteen een stevige work-out. Belangrijk is wel dat je kat er effectief voldoening uithaalt. Richt je laser dus na een tijdje op een speeltje zodat je furry friend ook echt buit kan maken.

Tip 3: bouw een kattentoren

Opnieuw een optie waar jullie met twee voordeel uit halen. Door een fort voor je kat te bouwen, heb je zelf wat bezigheidstherapie en nadien kan je huisdier beginnen aan een heuse ontdekkingstocht. Hoe meer verdiepingen en schuilplaatsen, hoe beter, maar let er wel op dat je constructie veilig en stabiel blijft. Om je kat extra te motiveren, kan je hier en daar ook enkele snoepjes verstoppen.

Lees ook: