Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Melina Bronca via Unsplash

Kies jij voor melkchocolade of karamel met zeezout?

WEEKENDTIP: wissel je chocoladeverpakking in en krijg een gratis chocoladetablet van Oxfam

Evi Van Houdt

Tussen 4 en 14 oktober zet Oxfam het belang van eerlijke handel in de verf met de Week van de Fair Trade. Gedurende de hele periode is er elke dag wel iets te beleven in de Oxfam-winkels: van leuke promo’s over hapjes tot een gratis reep chocolade wanneer je je oude chocoladeverpakking binnenbrengt!

Bij Oxfam gaat eerlijke handel en respect voor de planeet hand in hand. Daarom roepen ze in de Week van de Fair Trade nogmaals op om stil te staan bij de producten die je koopt en waar ze vandaan komen. Eén van die producten is chocolade en nét dat product staat dit jaar centraal in de Week van de Fair Trade.

Bite to Fight

Uit onderzoek blijkt dat slechts 20,3% van de Belgische chocolade fair trade is. Dat betekent niet alleen dat er een heleboel mensen onderbetaald worden, maar ook dat ons klimaat afziet van die productie. En hoewel we als Belgen erg trots zijn op onze chocolade, is dat feit absoluut niet iets om trots op te zijn.

Met Bite to Fight strijdt Oxfam voor die betere inkomens én voor het behouden van onze natuur. Zo krijgen de cacaoproducenten een premie bovenop hun fairtradepremie. Dat geld kunnen ze investeren in gezondheid, de landbouwgrond of om de werkomstandigheden te verbeteren.

Ook voor elke boom die niét gekapt wordt bij het produceren van cacao betaalt Bite to Fight jaarlijks een premie. Zo stimuleren ze de cacaoproducenten om op een ecologischere manier met hun cacaobomen om te gaan en ze niet allemaal zomaar om te kappen voor snelle resultaten.

Gratis chocoladereep

Wat kan je zelf doen? Kom op 14 oktober naar een Oxfam-winkel in je buurt en breng een oude chocoladeverpakking mee. Die kan je inruilen voor een reep eerlijke én heerlijke fairtradechocolade. Je kan kiezen voor een reep melkchocolade of de geweldige nieuwe smaak: karamel en zeezout.

Wees er snel bij want de actie loopt zolang de voorraad strekt! Per gezin krijg je één chocoladereep.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '