Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Flickr / Simon & His Camera

Op deze locaties waan je je in een Oscar-film

Dit weekend is het zover: de 87e Academy Awards gaan van start. Hotelzoekmachine trivago.nl stelde een top 6 samen van de mooiste filmlocaties uit de genomineerde films. Deze plekjes moet élke filmfan zien!

1: Görlitz in The Grand Budapest Hotel

Dit Art Nouveau ‘Karstadt’ warenhuis staat in het Duitse Görlitz.  Het indrukwekkende interieur werd omgetoverd tot het interieur van het hotel in The Grand Budapest Hotel. De eigenaars van dit pand waren failliet, maar dankzij de succesvolle film is er een nieuwe investeerder. Het warenhuis wordt nu gerenoveerd en opent dit jaar nog de deuren. Allen er naar toe!

oscar-film locaties

 

2: Ijsland in Interstellar

Het grootste deel van de sci-fi film ‘Interstellar’ werd in het adembenemende landschap van Ijsland gefilmd. Zeker de Svínafellsjökull gletsjer in Skaftafell is een bezoekje waard. Skaftafell is in de loop van duizenden jaren door water en vuur gevormd.  Interstellar is voor 5 Oscars genomineerd. Wat wil je ook met zo’n prachtige setting?

oscar-film locatie

 

3: Lódź in Ida

Lódź is de belangrijkste filmlocatie van de film ‘Ida’. Het is de derde stad van Polen en is twee uur van Warschau verwijderd. Als je dus een bezoekje wil plannen aan deze filmlocatie kan je dit makkelijk combineren met een bezoek aan de wondermooie hoofdstad van Polen.

Oscar-film locatie

 

4: New York in Begin Again

De songwriter in het verhaal van Begin Again besluit om een album op te nemen op openbare plaatsen in New York. In deze film krijg je ook minder bekende kanten van Manhatten te zien. Tijd om deze te ontdekken!

Oscar-film locatie

 

5: Windsor Great Park in Into the Woods

Dit sprookjesachtige park ligt ten zuiden van Windsor in Engeland. De meeste scènes uit deze film werden er opgenomen. Dankzij de stokoude bomen in het bos, hangt er een mysterieuze vibe. Windsor Great Park spot je ook terug in films zoals: Harry Potter, Snow White & The Huntsmen, enzoverder! Het grootste deel van het park is toegankelijk voor het publiek.

Oscar-film locatie

 

6: Nieuw-Zeeland in The Hobbit: Battle of the Five Armies

Natuurlijk mag Nieuw-Zeeland niet ontbreken in dit lijstje. The Hobbit-films en Lord Of The Ring-films staan bekend om hun prachtige setting. Nieuw-Zeeland is dankzij deze films een oord van toerisme geworden. De belangrijkste scènes werden in het Fiordland National Park gefilmd.

Oscar-film locatie

 

*De 20 bekendste bruidsjurken uit de films

*5 filmlocaties om zelf te bezoeken

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '