Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

5 filmlocaties om zelf te bezoeken!

Zweinstein is helaas niet echt en ook de fabriek van Willy Wonka is too good to be true. Maar de locaties uit de volgende films bestaan wél, en je kan ze zelf met je eigen ogen zien!

 

1. Notting Hill: Portobello Road

 

Notting_hill

Wil je net als Hugh Grant over de markt strompelen op de melodie van 'Ain't No Sunshine When She's Gone'? Dat kan! In de Londense wijk Nothing Hill loopt Portobello Road, waar je nog steeds elke dag heerlijk ouderwets naar de markt kan. De kleurrijke huisjes en knusse boetiekjes maken de straat extra sfeervol. Geen enkele set die daar tegenop kan!

 

2. Pirates of the Carribean: Dominica

 

Dominica

Die prachtige stranden waar Jack Sparrow met volle teugen genoot van zijn bottle of rum, vind je terug in Dominica.  Het Caraïbisch eiland was ook te zien in de scènes waarin de piraten gegijzeld werden door kannibalen en hun leven riskeerden boven een kloof – die in het echte leven 'Titou Gorge' heet. Zeker een bezoek waard voor echte POTC-fans, én natuurlijk ook voor iedereen die een tropische vibe wel ziet zitten.

 

3. The Sound of Music: Salzburg

 

Sound_of_music

The Sound of Music werd opgenomen in Salzburg, een stadje in Oostenrijk. Je kan er over heel de stad filmlocaties spotten, en uiteraard ook stiekem naspelen. Doe je best om 'Sixteen Going On Seventeen' zo goed na te spelen als Liesl en Rolf bij Schloss Hellbrunn. Of liever de nacht doorbrengen in Villa Trap? Dat kan! Het landgoed is omgebouwd tot een deel museum en een deel hotel. Ultieme fan-ervaring? Check!

 

4. Pretty Woman: Las Palmas Hollywood

 

Las_palmas

Pretty woman, walking down the street ... recht naar Las Palmas. Het hotel in Hollywood was de real-life set voor de romantische ontknoping van Pretty Woman, waar met een passionele kus werd bevestigd dat opposites elkaar wel degelijk aantrekken. Je eigen make-out sessie op de brandtrap beleven? Jep, dat kan!

 

5. Sex and the City: Perry Street

 

Sex_and_the_city

SATC-fans herkennen deze locatie meteen: het appartement van Mrs. Bradshaw herself. Op 66 Perry Street in New York werden seizoenenlang ontelbaar veel columns geschreven, harten gebroken en levenslessen geleerd. Het is een heilig plekje geworden voor de New York single girl, en stiekem ook voor ons.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '