Twee jaar geleden begon Nele veganistisch te eten, een jaar later zag haar Instagramaccount @groenemonster het daglicht. Neles missie is niet om haar volgers tot het veganisme te bekeren, maar wel om lekkere veganistische gerechtjes te maken die smakelijk en altijd kleurrijk ogen. Welkom aan muntgroen en fuchsiaroze op je bord!
Volg Nele als...
• ... je foodfotografie wil zien die de standaard ‘ik kruip op mijn stoel met mijn smartphone’ beelden overstijgen.
• ... je houdt van een felle injectie kleur op je bord.
• ... je into vegan bent.
De online stijl van Nele
• Nele fotografeert met haar spiegelreflexcamera en gebruikt natuurlijk licht en een reflectiescherm. Bewerken doet ze met Photoshop en met de VSCO-app.
• Kleur is belangrijk. Een tintje muntgroen daar, een fuchsia bloemetje hier...
• De ene keer werkt ze met symmetrie, de andere keer met bewuste asymmetrie. Nele verschuift, verplaatst en stylet tot ze het perfect beeld vindt.
‘Mijn Instagramstijl is eentje die nog in ontwikkeling is. Je ziet wel dat mijn foto’s niet meer dezelfde look hebben als een jaar gelden. Eerst fotografeerde ik met mijn iPhone, maar die ruilde ik in voor een spiegelreflexcamera. Zo bouw ik nu telkens een klein studiootje op: ik zet het gerecht op een badkamertegel die ik steeds verplaats, haal er een klein reflectiepaneel bij en begin mijn beeld op te bouwen. Scrol je terug op mijn camera, dan zie je de lepeltjes van onder naar boven verspringen, de bloemetjes van links naar rechts, de servetten van rechts naar links... Tot ik het perfecte beeld gevonden heb.’
MUST FOLLOW: Nele Daems
‘Wat kokosnootmousse
gemengd met
natuurlijke
kleurstoffen
als spirulina,
zwartenbessensap
en
kurkumapoeder
zorgt voor dit
fluoresultaat.’
MUST FOLLOW: Nele Daems
‘Dé gegarandeerde like-topper op Instagram? De hashtag
#avocadotoast. Dit is een kerstvariant die ik zelf bedacht.’
MUST FOLLOW: Nele Daems
‘Chiapuddings scoren altijd goed. Vaak fotografeer ik mijn
dessertjes per twee, wat een leuk resultaat geeft.’