Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Tom Leentjes voor Stad Brugge

Dit jaar introduceert stad Brugge een gloednieuw concept genaamd Wintergloed.

MUST-VISIT: de 7 leukste Belgische kerstmarkten en hun troeven

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

De kerstmarkt is één van de allerleukste dingen aan de kerstperiode. Ideaal om er met je gezin, vriendje of beste vriendin gezellig tijd te spenderen. Natuurlijk ken je de standaardkraampjes die je op elke kerstmarkt vindt, waar je lekkere dingen verorbert en leuke kerstmutsen shopt. Mag het eens iets anders zijn? Wij zochten de 7 leukste Belgische kerstmarkten en hun troeven.

Brugge


Dit jaar introduceert het Venetië van het Noorden een gloednieuw concept genaamd Wintergloed. In tegenstelling tot vorige jaren vind je de schaatsbaan in Brugge niet meer op de Grote Markt, maar wel op het idyllische Minnewater. De ecologische ijspiste, gemaakt van synthetisch ijs, wordt vergezeld door een gezellige winterbar met een oppervlakte van maar liefst 300 vierkante meter waar je na het schaatsen even tot rust kan komen. Wat ook nieuw is dit jaar zijn twee lichtwandelingen doorheen Brugge. Beide parcours vertrekken van het Stationsplein. Het ene leidt je tot het Minnewaterpark. Het andere via het Albertpark naar ’t Zand. Het plan daarvoor vind je hier. De kerstkraampjes vind je nog steeds op het Simon Stevinplein en de Grote Markt, op die tweede locatie zijn trouwens ook lichtinstallaties te vinden.

Wanneer? Van 22 november 2019 tot en met 5 januari 2020

Meer info? www.brugge.be/wintergloed

Brussel


Onze hoofdstad draagt niet voor niets de slogan Bruxelles, ma belle. Brussel heeft veel mooie plekjes en vooral tijdens de kerstperiode zijn er heel wat dingen die de moeite waard zijn! Meer dan 200 kraampjes en overal mooie verlichting. Daarnaast staat onze hoofdstad tijdens de feestperiode ook bekend om haar klank- en lichtshow. Gevels van gebouwen op de Grote Markt verlicht in supermooie kleuren. Een dj zorgt voor de muziek tijdens het lichtspektakel. Daar duurt de show acht minuten.

Wanneer? Van 29 november 2019 tot en met 5 januari 2020

Meer info? www.brussel.be/winterpret-en-kerstmarkt

Antwerpen


Zoals altijd is Antwerpen super hip en trendy, zelfs met z’n kerstmarkt. Er zijn zoveel leuke dingen te doen. Zo is er op het Steenplein een digitale wensenmuur, maar ook een VR-dome waar je ondergedompeld wordt in een virtuele wereld. Op de Groenplaats vind je een ijspiste met sterrenhemel. Wil je ook wat natuur zien? Dan is het magische winterbos aan de Handschoenmarkt the place to be.

Wanneer? Van 7 december 2019 tot en met 5 januari 2020

Meer info? visitantwerpen.be

https://www.instagram.com/p/Bd_o97MH_nS/

Gent


De Gentse Winterfeesten zijn verspreid over het Gentse centrum. Je vindt er superlekker eten, een reuzenrad en een idyllische schaatsbaan onder de stadshal met een oppervlakte van 600 vierkante meter. Daarnaast is ook de historische lichtwandeling met behulp van het lichtplan van Stad Gent een echte aanrader. De route volg je het best wanneer het donker begint te worden. Oh, oh, oh, it’s magic! Wil je even bekomen van al dat wandelen en schaatsen? Dat doe je in de centrale bar of in de Husky bar in RAY, een bar in een glazen constructie.

Wanneer? Van 06 december 2019 tot en met 5 januari 2020

Meer info? gentsewinterfeesten.be

Hasselt


Heb jij altijd al het Huis van de Kerstman willen bezoeken en de man in levende lijve ontmoeten? Dan moet je een tripje naar Hasselt plannen. Het huis is gebaseerd op het kerstdorp in Rovaniemi, Finland en staat centraal op het Kolonel Dusartplein. Daarnaast vind je op het plein ook kraampjes, een gigantisch reuzenrad en een schaatsbaan.

Wanneer? Van 23 november 2019 tot en met 5 januari 2020

Meer info? www.winterland.be

Oostende


Speciaal voor Winter in het Park wordt het Leopoldpark in Oostende in de mooiste verlichting gestoken. Op de vijver wordt een schaatspiste van 1150 vierkante meter geplaatst. Daar rond vind je meer dan 50 kerstchalets. Dankzij de winterbars en animatie die worden voorzien, zal je je deze feestperiode geen moment vervelen.

Wanneer? Van 29 november 2019 tot en met 5 januari 2020

Meer info? www.winterinhetpark.be

Luik


Naar eigen zeggen is het kerstdorp in Luik het grootste en oudste van België. De kerstmarkt bestaat ondertussen al 31 jaar. Je vindt er 200 chalets en tal van animaties op het podium en in de straten. Gezellig!

Wanneer? Van 29 november 2019 tot en met 30 december 2019

Meer info? www.villagedenoel.be

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '