Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© people, children, technology, friends and friendship concept - happy little girls with smartphones lying on floor at home education, school are using a smartphone and smiling while sitting on sofa; Shutterstock ID 623272151; Projectnummer/WBS-nummer: -; Uitgave/Naam lesmethode: -; Redacteur/Traffic manager: -; Anders: -

Vandaag liegen veel kinderen over hun leeftijd.

Mogen kinderen binnenkort al vanaf 13 jaar op Facebook?

De leeftijd waarop kinderen sociale media mogen gebruiken zal waarschijnlijk vanaf mei 2018 verlaagd worden van 16 naar 13 jaar. Dat wil Staatssecretaris Philippe De Backer. Volgens hem is het nodig dat we rekening houden met de nieuwe leefwereld van kinderen.

Staatssecretaris Philippe De Backer gaat voorstellen aan het parlement om sociale media toe te laten voor kinderen vanaf 13 jaar.  Wel zou er meer omkadering en betrokkenheid van de ouders moeten komen. De staatssecretaris wil ook een lessenpakket waarin jongeren uitleg krijgen over het privacy beleid en hoe ze op een goede manier moeten omgaan met sociale media. Een beetje vergelijkbaar met seksuele voorlichting, maar dan over internetgebruik.

Toestemming van de ouders


Nu is het natuurlijk ook niet zo dat kinderen van ongeacht welke leeftijd zomaar een account mogen maken op Facebook. Europa besliste twee jaar geleden al dat kinderen en jongeren minstens 16 jaar moeten zijn voor het aanmaken van een profiel. Anders moeten ze toestemming vragen aan hun ouders. Sommige kinderen doen dat niet en liegen online over hun leeftijd.

Volgens De Backer zou het een goede evolutie zijn mocht de leeftijdsgrens verlaagd worden. Hij zegt dat het noodzakelijk is dat jongeren vroeger toegang krijgen op sociale media, zonder te moeten liegen over hun leeftijd. Nu valt het op dat kinderen steeds vroeger een smartphone hebben en daar ook mee opgroeien. Dat ze dan vroeger sociale media hebben is dus een volgende logische stap.

Lees ook:


 

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '