https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

OEI: Microsoft zet definitief een punt achter Paint

Je allereerste grafische skills zijn sowieso begonnen in Paint, van een simpel bolletje inkleuren tot het maken van een echte Picasso. Maar helaas kunnen we dat programma (oh, de nostalgie) niet meer aan onze kinderen tonen, want Microsoft heeft aangekondigd dat het programma definitief wordt verwijderd. Waar kunnen we een petitie starten?

Tijd van komen en van gaan


Slik. Na de nieuwe update van Windows zal het traditionele tekenprogramma Paint nergens meer te vinden zijn op je computer. Microsoft heeft namelijk beslist om een einde aan die 32-jarige gewoonte te maken. Waar moeten wij onze minimalistische tekenkunsten nu kwijt?

Microsoft Paint bestaat al sinds 1985. Het werd samen met de allereerste versie van Windows op de markt gebracht. Het programma was meteen ontzettend populair, want iedereen kon er wel iets mee. Toegegeven, tegenwoordig bestaan er een heleboel nieuwe tekenprogramma’s, maar wij houden graag vast aan de originele versie.

Niet alleen Paint zal het computerscherm verlaten, ook Outlook Express en de Reader-functie zullen verleden tijd worden. Wanneer de programma’s definitief verdwijnen, is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal dat rond de herfst van dit jaar zijn.


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten


 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content