Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Bekeken om'

Met deze drie Facebook-features hebben we het he-le-maal gehad

Er zijn maar drie zaken populairder dan Facebook: YouTube, Google en kraantjeswater. Toch heeft de oppergod van de sociale media enkele grote designfouten. Hier zijn drie Facebookfuncties die niet snel genoeg kunnen verdwijnen.

1. 'Bekeken om'

Dat de uitvinder van dat kleine grijze vinkje brandt in de diepste put van de hel. Zodra je een bericht openklikt, ben je verplicht om meteen te antwoorden. Zo niet, lijk je op een negerende bitch.

 

Het is zelfs erger als je afzender bent: er bestaat geen vreselijker gevoel dan om die afgrijselijke check-mark onder aan je bericht te zien, zonder antwoord. Negeert hij je, of heeft hij het gewoon even te druk om te antwoorden? Paniekaanval gegarandeerd.

 

via GIPHY

 

2. Gemengde feeds

Facebook is oorspronkelijk bedoeld om in contact te blijven met je vrienden. Dan hoeft de helft van je feed toch niet te bestaan uit online artikels van pagina’s die je vijf jaar geleden geliket hebt? Wij hunkeren naar een knop waarmee je kan kiezen om ofwel enkel status-updates te zien van je vrienden, ofwel enkel nieuws van je pagina's.

 

Posts van de Flair-Facebookpagina mogen uiteraard op beide feeds verschijnen, want die zijn geweldig.

 

3. De ‘laatst actief’-timer

Wie heeft er boodschap aan wanneer je laatst online was? Handig voor je baas om te checken of je op Facebook zat in plaats van te werken, of voor jou om te zien wanneer je crush laatst on was zonder jouw bericht te lezen. Weg ermee!

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '