Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Facebook: Tiava Banner

Haar oproep werd meer dan 21.000 keer gedeeld

De kracht van sociale media: mama vindt baby via Facebook terug na aanslag

Donderdagavond reed in de Franse stad Nice een vrachtwagen in op een menigte die naar het vuurwerk aan het kijken was. In alle chaos verloor een koppel de kinderwagen waarin hun acht maanden oude baby lag. Tiava Banner, een vriendin van het koppel, postte onmiddellijk een oproep op Facebook en dat bleek een slim idee: amper een uur later kon de mama haar baby weer in de armen sluiten.

Op een trieste dag als vandaag, herinneren verhalen zoals dat van Tiava ons eraan dat we ons nooit zullen laten doen door dat minieme aantal haatdragende mensen op deze aardbol. Het feit dat de oproep op zo'n korte tijd meer dan 21.000 keer werd  gedeeld en de jonge ouders daardoor hun baby snel terugvonden, is een mooi bewijs van de kracht van sociale media en vooral van naastenliefde. Liefde overwint altijd, ook nu.

 

De jonge moeder – Tiava heeft zelf een zoon – bedankte achteraf via Facebook iedereen die haar bericht deelde en vooral een zekere Joy Ruez, vermoedelijk de vrouw die de baby vond en bij de ouders terugbracht. Ze zegt niet te kunnen antwoorden op alle steunbetuigingen die ze ontving en dat ze geen interviews zal geven, aangezien ze niet de moeder van de baby is.

 

 

 

Lees ook:

 

CUTE: nieuwe foto's van baby P en zijn mama

 

Deze babynaam voor meisjes is dit jaar ontzéttend populair

 

Mama maakt de schattigste foto's van haar duttende baby en hond

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '