Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Reporters

Lang en gelukkig... Sprookjesfilms zijn hot!

Alice in Wonderland, Red Riding Hood, Snow White and the Huntsman, Maleficent: de laatste jaren vliegen de moderne sprookjesfilms ons rond de oren. Alleen voor kinderen? Echt niet! Stiekem zijn deze films erg leuk. Flair vertelt je waarom.

1.  Heerlijk toch, even wegdromen na een drukke dag? Je kunt weer naïef zijn, geloven in goed en kwaad. In moedige ridders en boze heksen. De heksen gaan dood, de prins en prinses trouwen en ze leven nog lang en gelukkig. Simple as that!

 

2. Nostalgie? Ja. Sneeuwwitje blijft de mooiste van het land, Roodkapje huppelt nog steeds onschuldig rond en Malafide neemt weer wraak op Doornroosje. Herhaling? Nee. Malafide laat ook haar goede kant zien, Roodkapje beleeft een romance en Sneeuwwitje strijdt in harnas. Als je denkt dat je alle sprookjes al kent, heb je het dus mis!

 

3. Vroeger had je een crush op een tekenfilmfiguur en waren alleen de prinsen knap. Nu zijn zelfs de jager (Chris Hemsworth) in Sneeuwwitje en de Mad Hatter (Johnny Depp) in Alice in Wonderland alleen al een reden om de films te bekijken.

 

4. Je favoriete sprookjes zijn nu veel moderner. Doornroosje en Alice lopen rond in 3D-beeld. Hierdoor lijkt het (met een beetje verbeelding) alsof je écht meegaat in hun magische wereld!

 

5. Charlize Theron als boze koningin, Angelina Jolie met vleugels, Amanda Seyfried in een rode cape, Johnny Depp met oranje haar, Chris Hemsworth met een bijl… Het zijn niet de minste acteurs die meespelen in deze films. En je ziet ze eens in een andere verschijning!

 

6. Gewoon, omdat het stiekem heel fijn is om weer even terug kind te zijn…

 

Hou jij van moderne prinsessen? Meet Tinderella

Kun je niet genoeg krijgen van sprookjes? Kijk dan zeker dit filmpje!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '