Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Play4

'Het was voor mij de genadeslag. Ik was er even helemaal kapot van', aldus Kato.

Kato (30) en Tom Dice (32) praten voor het eerst openhartig over hun zwangerschapsverlies

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Kato en Tom Dice, aka The Starlings, waren gisteren in ‘De Cooke & Verhulst Show’ te gast om het er te hebben over hun nieuwe album. Ze vertelden er dat dat voornamelijk in teken staat van een donkere periode die ze achter de rug hebben: het koppel verloor eind vorig jaar namelijk hun eerste kindje.

Tom Dice en Kato hebben een bijzonder moeilijke periode achter de rug. In ‘De Cooke & Verhulst Show’ vertelt Kato hoe ze eerst haar oma verloor, en een jaar daarna ook afscheid moest nemen van haar mama. Ondertussen zijn zij en Tom gelukkig getrouwd, maar moesten ze opnieuw een groot verdriet verwerken. Het koppel verloor eind vorig jaar namelijk hun kindje. ‘Er is heel veel gebeurd in twee jaar tijd, maar vlak na onze trouw heb ik een zwangerschapsverlies gehad, en dat was voor mij de genadeslag. Daar was ik even volledig kapot van’, begon Kato gisterenavond openhartig te vertellen.

Groot taboe

Omdat muziek voor Kato en Tom helend werkt, besloten ze om hun verdriet in een nieuw album te gieten. ‘Ik heb twee maanden lang geen muziek kunnen schrijven, maar we vonden het logisch dat een deel van de nieuwe plaat ook daarover gaat’, aldus de zangeres.

Ook Tom vertelde hoe hij zich tijdens die periode voelde. ‘Ik voelde me machteloos. Het gebeurde bij haar, en ik voelde natuurlijk niet wat zij voelde. Ik zag haar veel verdriet hebben, en ik heb mijn best gedaan om er voor haar te zijn.’ Het koppel vindt het belangrijk om nu openlijk over hun verlies te praten. ‘In het begin kon ik dat niet, maar ik moet mijn gevoelens kunnen uitspreken. Het is ook nog steeds een heel groot taboe, vooral als het in de beginperiode gebeurt. Maar het is er wel geweest en het was iets waar we naar uitkeken, en daarom vind ik het belangrijk om het er openlijk over te hebben’, aldus Kato nog.

Ook op Instagram deelt het koppel nu een openhartige post met de krachtige boodschap ‘Wij komen er wel.’ Kato benadrukt onder de foto nog maar eens waarom ze het zo belangrijk vinden om erover te praten. ‘Het was er tijdens optredens, het was er terwijl niemand anders er iets van wist. Omdat er niet over praten voor mij alles erger maakt. En we zijn niet alleen’, typt ze.

‘Seaside’, het nieuwe album van The Starlings, ligt vanaf 13 mei in de winkel.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '