Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© PHOTO NEWS

Wist je dat prins Harry's echtgenote nooit halskettingen draagt en fan is van een Belgische juweelontwerpster?

FOTOSPECIAL: 9 dingen die je nog nooit waren opgevallen aan de elegante juwelencollectie van Meghan Markle

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Van haar warrig dotje tot haar te grote schoenen: er vloeiden al liters inkt over de look van Meghan Markle. Maar wist je dat er ook heel wat te vertellen valt over de elegante juwelencollectie van de 36-jarige hertogin?

Haar verlovingsring is half zo zwaar als die van Kate Middleton


Prins William vroeg Kate Middleton in 2011 ten huwelijk met prinses Diana’s saffieren verlovingsring (links op de foto). Zijn jongere broer Harry daarentegen ontwierp de ring die hij Meghan Markle schonk (rechts) volledig zelf.

De diamant in het midden is er eentje uit Botswana, de kleinere diamanten opzij komen uit zijn moeders collectie. Deze drie stenen samen zijn goed voor 6,5 karaat (de meeteenheid die de diamantindustrie gebruikt voor het wegen van een diamant). De saffier in de ring van Kate op zich is al 12 karaat. De blauwe steen wordt omringd door maar liefst 14 kleine diamantjes.

Ze verkiest (geel) goud boven zilver


‘De verlovingsring is uiteraard in geel goud, want dat ziet ze het liefst’, verklaarde prins Harry in het tv-interview dat hij samen met Meghan gaf de dag dat ze hun verloving bekendmaakten.

Maar ook in het dagelijkse leven verkiest Meghan (geel) goud boven zilver. Zo combineerde ze op het 92ste verjaardagsfeest van Harry’s grootmoeder koningin Elizabeth een set gouden armbanden van de Britse juwelier Shaun Leane met de Armory Zodiac Clutch van Naeem Khan.

Eén van haar favoriete juwelenlabels is Belgisch


Meghan is grote fan van het werk van de Belgische Vanessa Tugendhaft. De hertogin van Sussex werd sinds haar verloving met prins Harry al met 4 verschillende creaties van de 37-jarige juweelontwerpster gespot: de gouden Infini-ring (€ 1.290), de halsketting Precious (€ 880) met een klavertje vier, de roségouden diamanten oorbellen La Rose (€ 2.520) (links op de foto) en de roségouden Parisienne-oorringen (€ 1.180) (rechts).

Ze draagt graag mismatched oorbellen


No biggie voor ons, plebs, maar royals die mismatched oorbellen dragen, zijn dun gezaaid. Toen Meghan in januari een bezoekje bracht aan Cardiff, de hoofdstad van Wales, droeg ze twee verschillende soorten studs.

In het ene oor droeg ze de Dash Ear-stud van Zofia Day ($ 600 per paar) en in het andere Gabriela Artigas‘ Triple Shooting Star-oorbel (€ 250 per paar).

Ze heeft een duimring, wat erg ongewoon is voor royals


Dat de nineties helemaal terug zijn, lijkt Meghan maar al te goed te hebben begrepen. De hertogin van Sussex en haar duimring zijn dan ook onafscheidelijk.

Het juweel dat ze op bovenstaande foto draagt is de eerder vernoemde Infini-ring in de vorm van een oneindigheidsteken van ‘onze’ Vanessa Tugendhaft ter waarde van € 1.290.

Ze droeg de oorbellen vanop haar huwelijksdag al eens eerder


Toen Kate Middleton in 2011 haar jawoord gaf aan prins William droeg ze een splinternieuw paar oorbellen van Robinson Pelham.

Meghan opteerde op 19 mei voor diamanten studs van Cartier die ze een maand voor haar huwelijk al een keertje droeg tijdens een evenement omtrent de Invictus Games.

Ze houdt ervan om meerdere ringen te dragen en zelfs te stapelen


Tijdens een bezoek aan Schotland afgelopen lente werd Meghan gespot met maar liefst 5 ringen aan haar rechterhand, waarvan ze er twee op haar middelvinger stapelde. Het gaat hier om de roségouden diamanten ring Snowflake van Birks ($ 4.995) en de gouden diamanten ring Splash van hetzelfde label ter waarde van $ 1.495.

De fijne ringetjes aan haar duim en wijsvinger zijn identiek en shop je bij Catbird voor $ 44 per stuk. Het juweel aan haar ringvinger luistert naar de naam Interstellar Ring en vind je voor £ 45 bij Missoma.

Ze durft setjes apart te dragen


Meghan gaf op 19 mei haar jawoord aan prins Harry met een diamanten armband van Cartier rond haar pols. Het niemendalletje bevatte 104 brilliant-diamanten en 52 baguette-diamanten. Goed voor een totaal gewicht van 5,6 karaat. Prijskaartje? $ 155.000.

Later op de avond werd ze gespot met een paar lange oorbellen uit dezelfde collectie getiteld ‘Reflection de Cartier’ ter waarde van $ 68.000.

Ze wordt zelden gespot met een halsketting


Sinds haar verloving met prins Harry in november vorig jaar werd Meghan nog maar één keer met een halsketting gespot.

Tijdens een evenement omtrent de Invictus Games in het Britse stadje Bath enkele maanden geleden droeg de ex-actrice de halsketting Precious (€ 880) met een klavertje vier van, jawel, Vanessa Tugendhaft.

[td_smart_list_end]

Nog meer Meghan: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '