Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Dan hadden we 'm misschien nooit gezien als Ricky in 'High School Musical: The Musical: The Series'.

Joshua Bassett had bijna een hoofdrol gescoord in deze Netflixserie

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Joshua Bassett (20) heeft sinds zijn rol als Richard ‘Ricky’ Bowen in ‘High School Musical: The Musical: The Series’ wereldwijd aan populariteit gewonnen. Maar de acteur kon al veel eerder bekend geraakt zijn bij ons, want hij scoorde bijna een hoofdrol in een bekende Netflixserie.


Joshua Bassett speelt ‘de nieuwe Troy’ in ‘High School Musical: The Musical: The Series‘, waar ook een tweede seizoen van komt. Zijn personage Ricky is leerling op de school waar de ‘HSM’-films opgenomen werden. Wanneer het originele verhaal als musical naar het podium gebracht wordt, krijgt hij de hoofdrol van Troy. En zijn ex-lief Nini, gespeeld door niemand minder dan Olivia Rodrigo – ja, de zangeres van ‘Drivers License’, het lied dat over Olivia’s vermeende ex Joshua en zijn nieuwe vlam Sabrina Carpenter zou gaan -, krijgt daarin de rol van Gabriella. Volgens geruchten groeiden Joshua en Olivia ook in real life naar elkaar toe, maar zou hij iets begonnen zijn met Sabrina toen het sprookje over was.

Maar het hele Joshua/Olivia/Sabrina-verhaal – wat er ook van waar is – was bijna geen werkelijkheid geweest. Toen hij zestien was, deed Joshua auditie voor ‘Chilling Adventures of Sabrina‘. Toen had hij bijna de rol van Harvey Kinkle, het vriendje van Sabrina Spellman in het eerste seizoen, gescoord. Uiteindelijk ging ‘Austin & Ally’-acteur Ross Lynch met de rol aan de haal.

In een interview met Buzzfeed over ‘eerste keren vertelde Joshua dat het close was toen hij de vraag kreeg ‘eerste rol die je heel graag wou, maar niet hebt gekregen’. ‘Ik kwam naar LA toen ik ongeveer zestien was. Ik was dichtbij de rol in “Sabrina The Teenage Witch”. Het ging nog tussen mij en Ross Lynch. En hij kreeg de rol, ik ben superblij voor hem. Maar ik hoopte er wel echt op. Er zijn een paar andere, maar die springt er echt uit als die waar ik er heel dichtbij zat en ik heel enthousiast over was en het is gewoon niet gelukt. Maar uiteindelijk is alles goed uitgedraaid.’

Eind goed, al goed


Zo zie je maar weer eens: alles gebeurt om een reden! Als Joshua toch de rol van Harvey Kinkle had gekregen, had hij misschien nooit auditie gedaan voor ‘HSM’ en de rol van Ricky ook nooit gekregen. Dan had hij misschien ook nooit Olivia Rodrigo ontmoet – of toch niet onder die omstandigheden – en had zij op haar beurt dan misschien geen hit gescoord met ‘Drivers License’. Al denken we nu heel ver, maar je weet wel wat we bedoelen!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '