Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Giphy

2. Je krijgt de kriebels van mensen die beweren dat laagjes praktisch zijn.

9 irritaties die je herkent als jij de winter haat

Nu de weergoden besluiten om kilo’s sneeuw op ons af te vuren en de temperaturen nog een paar graden te doen zakken, geven we onszelf de toestemming om ze ein-de-lijk boven te halen: de jaarlijkse winterirritaties.


Zonneklopper in hart en ziel? Dan voelt deze periode beslist als een ware kwelling aan voor jou. Zo zal je de volgende irritaties wellicht herkennen wanneer je, ondanks alle haat, toch besluit om in België te overwinteren.

1. Jouw huid voelt aan als schuurpapier, het behangpapier krijg je er zo mee van de muren.


En dan zwijgen we nog over de ellende van gebarsten lippen. Ze glimmen inmiddels van de drie lagen lippenbalsem die je er in alle paniek opsmeerde. Tevergeefs. Aan dat slagveld valt niets meer te veranderen. Je weet dat het hopeloos is als zelfs Labello de klus niet kan klaren.

2. Je krijgt de kriebels van mensen die beweren dat laagjes praktisch zijn.


Hoe kan je nu fris voor de dag komen als je eerst lijkbleek van de fiets stapt en na vijf minuten binnen alweer met een knalrood hoofd staat te zweten door die wispelturige verwarming?

3. Mensen die te vaak en te luid hun neus ophalen, doen jou gewoonlijk cringen. Alleen, nu ben je zelf die bron van irritatie.


De winter begint pas echt als die eerste verkoudheid de kop opsteekt. Op de trein kom je er as usual achter dat je geen zakdoeken bij hebt. Aan iemand een tissue vragen, is alvast geen optie. Noem het sociaal incapabel zijn. Dan maar alle andere passagiers irriteren met dat voortdurende gesnuf.

4. Op sociale media kom je non-stop zeurkousen tegen die hun gal spuwen over de gure winter.


We zitten met net dezelfde prikkelingen, maar please, hou die gedachten voor jezelf. Het we’re all in this together-gevoel helpt je in dit geval niet echt verder en wakkert vooral die winterdip nog meer aan.

5. En dan hebben we de crème de la crème van de winterkwaaltjes nog niet besproken, die vervloekte wintertenen!


Of ik over verbrande kasseitjes heb gelopen? Nee hoor, gewoon de schuld van dit hatelijke winterseizoen. Samen met statisch haar en oorbellen die blijven haken in sjalen absoluut frustratie numero uno!

6. Oh ja, compleet vergeten: die talloze vreetbuien ’s avonds in de zetel. Voor je ’t weet, zit er weer een gehele chipszak achter de kiezen.


Bestaat er een wetenschappelijke verklaring voor die winterse schranspartijen? I hope so! 

7. Gelukkig zorgt die striemende wind ervoor dat je snel weer wakker bent. Elke nieuwe windvlaag voelt immers aan als een klets in het gezicht.


Jouw opgestoken dot vormt zich vanzelf om tot een indrukwekkend vogelnestkapsel en door de wind zet jouw traanklier de sluizen wagenwijd open. Voorbijgangers trekken al snel een wenkbrauw op wanneer je als een labiel wrak voorbij fietst met zwarte mascarastrepen everywhere.

8. Het gladde wegdek: nog zo’n heikel punt. Dat bevroren plekje had je niet ingecalculeerd en voordat je het beseft, lig je in spagaat op het trottoir.


Jouw elegantie laat deze dagen sterk de wensen over. In balans blijven met een zware boodschappentas, was nog nooit zo’n opgave. Sierlijk uitschuiven en pardoes in de armen van een charmante passant vallen, gebeurt enkel in de zoetste chick flicks. Jammer!

9. Het enige moment dat je de winter een beetje kan appreciëren, is wanneer je een fotootje wil schieten voor op the gram


Hoewel, is dat het wel waard? Je lijkt net een burrito, zo opgerold in dat donsdeken. En dadelijk leveren ze een heerlijk warme pizza. Ach, volgend jaar zullen de engeltjes hun kussens vast weer uitschudden. Dat plaatje kan nog wel een jaartje wachten. Netflix-marathon, here I come!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '