Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Verslik je niet!

Zoveel euro besteedt de Belg gemiddeld per jaar aan zorg van hun huisdier

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Belgen houden van huisdieren! Zo veel is zeker, want we staan zelfs in de Europese top vijf van huisdiereigenaren. Net zoals wij af en toe naar de dokter moeten, nemen we onze beestjes ook soms mee naar de dierenarts. Verzekeraar PetExpert berekende hoeveel de Belg gemiddeld per jaar uitgeeft aan zijn huisdier. Verslik je niet!

Nala, Baloe, Rudolf, Minou of Rossi: heel wat Belgen hebben bij hun thuis een fluffy viervoeter rondlopen. PetExpert deed onderzoek en daaruit bleek dat ons land maar liefst 2 miljoen katten en 1,4 miljoen honden telt. Die indrukwekkende cijfers leveren ons een plekje op in de Europese top vijf van huisdiereigenaren. We leggen onze beestjes graag in de watten met lekkere voeding, een luxueuze krabpaal of comfy bedje en een fancy speeltje of hippe leiband

Flinke hap uit budget

Dieren worden bovendien net als ons ook af en toe ziek, hebben een spuitje nodig of ontwikkelen een allergie. Een bezoekje aan de dierenarts is dus ook geen uitzondering. Onze trouwe compagnons nemen bijgevolg een flinke hap uit ons budget. PetExpert rekende het uit en kwam tot de conclusie dat de Belg gemiddeld per jaar 1250 euro uitgeeft aan zijn huisdier. Slik, maar onze beste vrienden zijn dat uiteraard meer dan waard!

Uit hetzelfde onderzoek bleek dat dierenartskosten het afgelopen jaar met 20 % stegen. Een MRI-scan kost al snel 1200 euro en bij chemotherapie kan de kost tot enkele duizenden euro oplopen. Een goede tip is dan ook om een verzekering voor dierenartskosten af te sluiten, maar slechts drie procent van de Belgen heeft dit daadwerkelijk.

Deel van de familie

‘Een huisdier is meer dan een dier, het maakt deel uit van je familie. Als er iets ergs gebeurt, dan wil je je als laatste zorgen moeten maken over of je al dan niet de juiste zorg voor je huisdier kan betalen’, zegt Derek Cummins, CEO van PetExpert Europe. De verzekeraar lanceert daarom in samenwerking met KBC de eerste volledig digitale huisdierenverzekering in België. Op hun website vind je meer info. Je kan natuurlijk ook bij jouw huidige verzekering eens navragen wat ze je kunnen aanbieden.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '