Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Snel een citytripje plannen?

HOTSPOTS: 7 van de leukste eetadresjes in Parijs

Redactrice Isa trok drie dagen naar Parijs om er de heerlijkste eetadresjes voor je te spotten. Twee kilogram later lees je hier haar absolute hoogtepunten van deze culinaire trip.

1. A l’Étoile d’Or

A l’Étoile d’Or is de ouderwetse snoepwinkel van de 80-jarige Denise Acabo. En ouderwets bedoelen we echt als een compliment. Denise verkoopt al 40 jaar lang snoep en chocolade die je niet snel elders zal vinden. Ze is de enige in Parijs die bijvoorbeeld de Bernachon-chocolade verkoopt. Denise – oma meets manga – praat begeesterd over haar winkel. In 2014 werd hij vernield door een ontploffing. Met de hulp van buurtbewoners kon ze haar winkel gelukkig opnieuw openen. Ja gelukkig, want winkeltjes zoals A l’Étoile d’Or zijn een rariteit. Neem zeker binnen een kijkje: het interieur is prachtig. En koop natuurlijk een doosje chocolade. Je zal er geen spijt van hebben.

 

Adres: Rue P. Fontaine 30

 

 

A photo posted by Isabelle Naeyaert (@isanaeyaert) on

 
Prachtige vloer in A l’Étoile d’Or #ihavethisthingwithfloors.

 

Parijs eetplekjes

Denise praat vol liefde over chocolade.

 

2. Christophe Roussel

Macarons zijn kleine, kleurrijke koekjes gemaakt van eiwit, suiker en amandelpoeder. Als je ze thuis eens wil proberen maken, don't. Macarons maken is een kunst en de Parijzenaars zijn er meester in. De perfecte macaron herken je aan zijn mooi, gebarsten kraagje (pied in het Frans), hij is chewy, licht krokant, maar kruimelt niet.  Redactrice Isa at de lekkerste macaron uit haar leven – echt waar – bij Christophe Roussel. Goudbruin, een vulling van karamel met zeezout,… heerlijk gewoon. Verse macarons bewaar je drie dagen op kamertemperatuur of 7 dagen in de koelkast. Als je ze in de koelkast bewaart, haal je de macaron een uur op voorhand uit de koeling vooraleer je hem opeet.

 

Adres: Rue Tardieu 5

 

 

A photo posted by Isabelle Naeyaert (@isanaeyaert) on

 

3. Grenier à pain

Parijzenaars zweren bij hun baguette zoals wij bij ons pakje friet met mayonaise. Tijdens een culinair bezoek aan Parijs kan een baguette niet ontbreken. Let op: er circuleren veel 'valse' baguetten. Een echt baguette koop je in een boulangerie of bij de boulanger. Die woorden moeten duidelijk op de gevel aangeduid staan. Anders heb je te maken met de fake variant. Een goede baguette heeft een mooie 'snede' (de gebarsten lijn bovenaan), is krokant en weegt ongeveer 250 g. De baguette is zo belangrijk in Parijs, dat er jaarlijks een prijs wordt uitgereikt voor de bakker met de beste baguette. Die eer ging in 2015 naar Grenier à pain in Rue des Abbesses 38 in het 18de arrondissement.

 

4. Gotran Cherrier

Parijzenaars eten bijna elke dag stokbrood. Om het spannend te houden dacht de artisanale bakker – en hottie! – Gontran Cherrier het eens over een andere boeg te gooien. Zijn signature baguette is gitzwart en wordt gemaakt met inktvisinkt. Smaakt heerlijk bij een visgerecht. Een andere topper is de baguette met curry.

 

Adres: Rue Caulaincourt 22

 

Trouwens dit is de baguettengod Gotran. Hij staat vaak zelf in de winkel. Must visit dus.

 

Parijs eetplekjes

Parijs eetplekjes

 

5. Les Petits Mitrons

Laad je batterijen op met een stuk taart van Les Petits Mitrons. Flinterdunne bodem, heerlijk krokant en mierzoet. In de toonbank vind je ook een hele resem hartige quiches. Ik ging voor een stukje mirabellentaart. Heaven!

 

Parijs eetplekjes

Parijs eetplekjes

 

Adres: Rue Lepic 26

 

6. Gilles Marchal

In 2016 is het hip om je als restaurant of winkel toe te spitsen op één specialiteit. Zo begon Gilles Marchal vorig jaar zijn patisserie midden in de buurt Monmartre. Zijn specialiteit? Madeleines. Gilles is afkomstig uit de bakermat van het madeleine-cakeje: Lorraine. De madeleine, een souvenir uit zijn kindertijd, is nu de ster van zijn patisserie. Redactrice Isa at een madeleine met een karamalvulling met zeezout. Een aanrader. 

 

Adres: Rue Ravignan 9

 

Andere adresjes voor monomaniacs zijn Gigi in de Rue de la Corderie 44 (pannenkoeken), Balls (gehaktballen) in de Rue de Douai 27 en Gyoza Bar (Japanese dumplings) in de Passage des Panoramas 56.

 

7. La Maison Plisson

La Maison Plisson is een warenhuis/kruidenier/ wijnkelder/ bakker/restaurant. De bedenkster Delphine Plisson bezocht een jaar lang verschillende lokale boerderijen en producenten op zoek naar de beste Franse producten. Vandaag kan je bij La Maison Plisson meer dan 3000 producten van eigen bodem kopen en proeven. La Maison Plisson is opgesplitst in twee delen: een food hall en een restaurant. In het restaurant willen ze een home-away-from-home-sfeertje nabootsen. Met succes. Je eet hier verse, huisgemaakte maaltijden zonder veel poespas. Redactrice Isa at een uit de kluiten gewassen stuk quiche en een rijstpudding met karamelsaus. Achteraf ging ze een eetbaar souvenirtje scoren in de food hall.

 

Adres: Boulevard Beaumarchais 93

 

Parijs eetplekjes

Parijs eetplekjes

 

Wil je Parijs eens van een andere kant zien? Gourmetwandelingen zijn de uitgelezen manier om de lichtstad op een alternatieve manier te ontdekken. Redactrice Isa volgde een food trail met 'A Journey in Paris'. Maar er zijn nog andere maatschappijen die dergelijke wandelingen aanbieden.

 

La route des gourmets

Esprit chocolat

Paris Sweet Paris

Promenade des sens

 

Ontdek ook:

HOTSPOTS: dit zijn 5 van de leukste eetplekjes van Gent

HOTSPOTS: 5 van de leukste boetiekjes in Gent

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '