Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

In een wereld zonder koffie willen wij niet leven

HELP: straks is er geen koffie meer

Slecht nieuws voor koffieliefhebbers. Uit een onderzoek van Bloomberg blijkt namelijk dat er straks niet meer genoeg  koffie voor iedereen is. Eerder kon je al lezen dat de voorraad Nutella bijna op is. In een wereld zonder koffie en Nutella willen wij niet leven.

Waarom zijn koffiebonen nu aan het uitsterven? Steeds meer mensen in de wereld drinken koffie. En logische redenering, maar niet een waar wij bepaald vrolijk van worden. Er moeten namelijk 40 tot 50 extra zakken per jaar geproduceerd worden als iedereen koffie wil blijven drinken. Vooral in China is er een grote vraag naar dit hemelse drankje. Er is maar liefst een stijging van 13,8% als we kijken naar de consumptie van koffie.
 

Ook de klimaatsverandering heeft er iets mee te maken. De stijgende temperaturen hebben namelijk een invloed op boerderijen over de hele wereld. Slecht nieuws voor fans van Starbucks want de koffiesoort die zij gebruiken, is een van de meest bedreigde. Bovendien willen nog maar weinig boeren koffiebonen kweken door de lage prijs.

Vlug! Ga snel nog iets drinken in de favoriete koffiebars van de redactie en geniet van het 3D-kunstwerkje dat de barista heeft gemaakt. Met onze favoriete hype op Instagram: sexy mannen drinken koffie is het dan ook bijna gedaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '