Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Isopix

Ondertussen is de ex-presentatrice aan de beterhand en runt ze haar eigen bedrijfje.

Hanne Troonbeeckx over depressie: ‘Ik had het gevoel dat ik niet kon tippen aan de tv-versie van mezelf’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Hanne Troonbeeckx kent iedereen als de goedlachse blondine van op tv. Toch ging Hanne door een heel moeilijke periode. Ze durfde niet meer zonder make-up buitenkomen en nam vijf maanden lang antidepressiva. Gelukkig is ze ondertussen aan de beterhand. Ze runt nu zelfs haar eigen bedrijfje.


Hanne (38) maakte jarenlang carrière als omroepster bij VTM, presentatrice bij VIER en vast gezicht voor de kookzender Njam! Toen ze vorig jaar plots van tv verdween, viel ze in een groot zwart gat. Haar toekomst was onzeker en haar zelfvertrouwen stond op een bijzonder laag pitje.

Gemene opmerkingen


Hanne had nochtans veel ideeën. ‘Maar die waren niet origineel of helemaal niet haalbaar’, zucht Hanne in Story. ‘Ik raakte in een negatieve spiraal en dat zag je tijdens mijn sollicitatiegesprekken. Ik was letterlijk op.’ Vijftien jaar lang was ze een A-BV die op een voetstuk werd geplaatst en voor elk feestje werd uitgenodigd. ‘Maar ik had het gevoel dat ik niet kon tippen aan die tv-versie van mezelf’, vertelt Hanne. ‘Ik hoorde mensen bij de bakker achter mijn rug fluisteren dat ik in het echt toch dik en klein was. Dat doet pijn, geloof me. Ik durfde op den duur niet meer zonder make-up naar de winkel gaan, uit schrik voor gemene opmerkingen.’

Antidepressiva


De voormalige presentatrice zat in een diep dal. Ook haar relatie leed hieronder. ‘Gelukkig raakte ik hieruit dankzij de hulp van Selah Sue‘, vertelt Hanne. ‘Ik las haar moedige getuigenis over haar depressies en ik vroeg haar om raad. De dag erna ging ik naar de psychiater en hij schreef me antidepressiva voor. Vijf maanden lang nam ik de pillen, en dat heeft me gered. Ik voel me beter dan ooit! En ook in mijn relatie zit terug alles goed.’

Buzzooka


Hanne deed verder ook beroep op loopbaanbegeleiding. ‘Ik wist niet meer wat ik wilde doen met mijn leven’, aldus Hanne. ‘Ondertussen heb ik mijn eigen bedrijf: Buzzooka. Dat is een app die bedrijven in contact brengt met social influencers, want reclame maken via sociale media is de toekomst. Ik ben de eerste in België die zo’n app ontwikkelde en het is een groot succes!’ Ze bracht daarnaast een kookboek uit met Lignavita.You go girl!

Eline De Munck nam Hanne trouwens onlangs mee voor een openhartige babbel tijdens een ‘Hit The Road’-ritje. Het resultaat zie je volgende week op ons YouTube-kanaal.

Bron: Story


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '