Home celebs De oude vlam van Koen Wauters over hun korte romance: ‘Koen heeft...

De oude vlam van Koen Wauters over hun korte romance: ‘Koen heeft voor altijd een plaatsje in mijn hart’

'Later is er natuurlijk nog meer gebeurd, maar dat is en blijft iets tussen Koen en mij.'

Koen Wauters
Photonews

Koen Wauters is sinds 2004 getrouwd met Valerie De Booser, maar in het verleden had de Clouseau-zanger een korte romance met de Nederlandse Hilda van der Meulen. Dat is gebleken uit de documentaire ‘Chapeau! Dertig Jaar Clouseau’, die vorige week op Eén te zien was.

In 1991 had Koen Wauters een optreden in Groningen, maar na het concert is de Clouseau-zanger niet meteen naar zijn hotelkamer gegaan. ‘Na ons optreden in Groningen wilde Koen nog een stapje in de wereld zetten’, aldus ex-Clouseau-lid Bob Savenberg. ‘Doe maar. Ik ben moe, ik kruip in bed’, was het antwoord van Bob. Een uur of vier later maakte Koen Bob wakker om hem te vertellen dat hij iemand had leren kennen: ‘Biebe, ik heb de schoonste madam van de wereld ontmoet.’

Biebe, ik heb de schoonste madam van de wereld ontmoet.

Een song als ode

Die avond nog schreef Koen een nummer over hun ontmoeting, en zo is het nummer ‘Hilda’ geboren. Later is ze nog Miss Nederland geworden, en wanneer Clouseau een optreden had bij onze Noorderburen, kwam de blondine af en toe kijken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het zou gaan om de 46-jarige Hilda van der Meulen. Na ze gekroond werd tot Miss Nederland, werkte ze een tijdje als actrice, maar vandaag is ze directrice van de Stichting Aldfaers Erf en fulltime mama.

‘Het is inderdaad helemaal gegaan zoals Bob het vertelt. Ik liep Koen die avond toevallig tegen het lijf op straat in Friesland. We hebben de hele avond gepraat en gedanst, meer niet. Tot bij het afscheid. Toen heb ik Koen nog snel een kusje gegeven. Dat intieme moment kwam eigenlijk totaal onverwacht. Ik denk niet dat Koen er nog op had gerekend. Later is er natuurlijk nog meer gebeurd, maar dat is en blijft iets tussen Koen en mij’, aldus Hilda in een interview met Dag Allemaal.

Ontmoeting

De vluchtige romance tussen Koen Wauters en Hilda is ondertussen al 26 jaar geleden, en al die tijd heeft Hilda nooit verteld wat er gebeurd is tussen haar en de Clouseau-zanger. Voor Hilda was hun ontmoeting een bijzonder moment, en het heeft dan ook een diepe indruk op haar gemaakt.

‘Koen heeft voor altijd een plaatsje in mijn hart. Maar ‘t is allemaal zo lang geleden… Na die bewuste avond hebben Koen en ik nog een tijdje contact gehouden. Maar enkele jaren later verhuisde ik naar het buitenland, en sindsdien is ons contact helemaal verwaterd en horen we elkaar niet meer. Of ik Koen graag nog eens zou ontmoeten? Mocht de gelegenheid zich voordoen, heel graag zelfs. Ik ben er ook van overtuigd dat het ooit nog wel eens zal gebeuren.’

Bron: Dag Allemaal

Lees ook: