Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Zweedse balletjes for everyone

HALLELUJA: komen er in de toekomst ook aparte restaurants van IKEA?

Een bezoekje aan Ikea gaat standaard gepaard met een bord Zweedse balletjes (én een hotdog voor onderweg), maar met een beetje geluk hoef je binnenkort niet meer naar hun winkels af te zakken wanneer je honger hebt. De meubelgigant denkt er blijkbaar over na om aparte restaurants te openen, en daar worden wij héél vrolijk van.

Bij Fast Company schrijven ze dat Ikea met de gedachte speelt om enkele restaurants te openen. Wanneer je nu naar een van hun winkels gaat, kan je voor/tijdens/na je bezoek even je batterijen opladen in hun restaurant. Een geniale zet, zo blijkt: ‘Het is moeilijk om zaken te doen als je klanten honger hebben. Als je ze iets te eten geeft, blijven ze langer. Zo kunnen ze bijvoorbeeld rustig praten over hun (mogelijke) aankopen zonder dat ze de winkel verlaten’, aldus Gerd Diewald van Ikea.
 

Zweedse balletjes for everyone

Hun food-sectie is ondertussen ook veel meer geworden dan een tussenstop voor hongerige klanten. Het is een van de meest winstgevende afdelingen en heeft in 2016 ongeveer 1,8 miljard dollar opgebracht. Uit een onderzoekt blijkt zelfs dat 30 % van hun klanten uitsluitend langskomt voor het eten. Dit is dan ook de reden waarom Ikea in de toekomst een paar restaurants wil openen.
 

Wanneer de meubelgigant deze plannen ten uitvoer wil brengen, is nog niet bekend. Waarschijnlijk zullen de restaurants er eerst in het buitenland komen en voornamelijk in grotere steden. Wij kunnen alleen maar hopen dat hun plannen ooit ons Belgenlandje bereiken, want wij maken sowieso een wekelijkse reservatie!
 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '