Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Nummer 6 herkent iedereen.

HAHA: katten beelden de 15 fases van je werkdag uit

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Het is bijna vrijdag, of dat willen we toch geloven. Helaas moet je nog een paar keer je werkdag doorspartelen om eindelijk aan je welverdiende weekend te kunnen beginnen. Deze fases herkent iedereen ongetwijfeld. De katten maken het iets aangenamer. You’re welcome!

1. Opstaaaaan!


Die verdomde wekker gaat af, maar het is nog veel te vroeg om uit je bed te kruipen. Eén keer snoozen leidt al snel tot drie kwartier later opstaan.

2. File


Elke dag hetzelfde liedje: je bent goed en wel weg of je staat alweer muurvast in de file. Regen, een ongeval, mensen die niet kunnen rijden… whatever! Dat wordt weer al eens te laat komen.

3. Kopje koffie


Eenmaal op kantoor is je eerste taak een bakje troost scoren aan de koffieautomaat. Een beetje zwart goud door je aderen laten stromen en je bent klaar om aan je werk te beginnen.

4. Saaie meetings


Je doet je uiterste best, maar bij die derde saaie vergadering is de koffie uitgewerkt en kan je het knikkebollen niet meer tegenhouden.

5. Afleiding


Alles lijkt tijdens een saaie werkdag plots veel interessanter dan effectief je taken afmaken. Je kan je niet meer concentreren en je aandacht glipt voortdurend weg.

6. Lunch!


12 uur, eindelijk tijd voor het middageten! Het beste moment van de dag. Je bent al sinds vanochtend aan het denken aan dit heilige halfuurtje of uurtje. Fooooood!

7. Wakker blijven


Na die lekkere lunch zou je het liefst van al met je volle maag even een heerlijk dutje doen, maar de plicht roept. Vechten tegen dat ‘klopke’ dan maar.

8. Deadlines halen


Naast eten moet je ook nog heel wat werk verteren. Hoogste tijd om erin te vliegen en een paar versnellingen hoger te schakelen.

9. Vieruurtje


Het tweede beste moment van de dag: snack time! Je energiepeil stond opnieuw serieus onder nul en je bent zelfs al vergeten wat je tijdens de lunch hebt gegeten. Kom hier met dat koekje, snoepje of stukje fruit.

10. Babbel met de collega’s


Niks zo ontspannend als even je frustraties uiten bij je collega’s. Jullie zitten allemaal in hetzelfde schuitje en een kwartiertje je gal spuwen doet wonderen voor de motivatie.

11. Uitklokken


Na acht lange uren is het zover: je mag naar huis. Hoera! In een recordtempo verzamel je al je spullen, trek je je jas aan en spurt je sneller dan Usain Bolt het gebouw uit.

12. Opnieuw file


Als ze deze morgen nog niet konden rijden, hebben ze het helaas niet geleerd gedurende de dag. Jawel, je staat weer minstens een halfuur aan vijf kilometer per uur aan te schuiven op de weg.

13. Afterwork plannen


Ondertussen maak je grote plannen voor wat je gaat doen als je eindelijk thuis bent geraakt. Een stapje in de wereld zetten en wat gaan drinken met vriendinnen, misschien zelfs de beentjes losgooien en de stress van je af dansen?

14. Home sweet home


Maar zodra je één voet over de drempel zet, blijft er van al die wilde plannen nul komma nul procent over. Het enige wat je écht wil, zijn je zetel, een stuk chocolade én een zak chips. Het liefst in die volgorde.

15. Zzzzz


De enige beweging die jij deze avond nog maakt, is die paar meter van je zetel naar je bed stappen. Slaapwel!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '