https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© APPLE

Wij zijn alvast onze zuurverdiende centjes aan het tellen!

Hier zijn ze dan: de gloednieuwe iPhone Xs, iPhone Xs Max en de iPhone Xr

Chloë Foubert

Vanavond was voor heel wat Apple-fans le moment suprême. Apple stelde namelijk zonet zijn nieuwste pareltjes voor in het Steve Jobs Theater in Californië. De tech-gigant introduceert  daarbij niet één, maar wel drie gloednieuwe modellen: de iPhone Xs, iPhone Xs Max en de iPhone Xr. Wij zijn alvast onze zuurverdiende centjes aan het tellen.


Vorig jaar introduceerde de tech-gigant nog een compleet nieuw design met een randloos OLED-scherm en kon het toestel voortaan ontgrendeld worden dankzij gezichtsherkenning oftewel Face ID. Daarmee namen we dus voor goed afscheid van onze vertrouwde home-button. Dit jaar bouwt Apple dan ook verder op dit toestel en brengt het een ‘s’-uitvoering uit. De buitenkant ziet er dus niet echt heel anders uit, maar de binnenkant kreeg wel enkele vernieuwingen.

Uitstekende camera


De grootste verandering in de nieuwe generatie iPhone zit hem in de camera aan de achterkant. Nog steeds 12 MP en dus ook twee lenzen, maar die lenzen zijn vanaf nu wel in staat om nog beter diepte te registreren. Ideaal dus voor schitterende portretfoto’s en augmented reality. Ook de vernieuwde hardware en software van de iPhone Xs moet ervoor zorgen dat foto’s er beter dan ooit uitzien. Zo is er ook een nieuwe ‘Smart HDR’-functie waarmee je verschillende kiekjes kan samenvoegen tot de perfecte foto.

Betere batterij


Naast een betere camera, zal je ook minder snel hoeven te zeuren over een lege batterij. De iPhone Xs zal bijvoorbeeld dertig minuten langer meegaan dan zijn voorganger. Het grotere broertje, de iPhone Xs Max, krijgt zelfs de grootste batterij ooit en gaat maar liefst anderhalf uur langer mee. Bonus: je shopt de iPhone Xs niet alleen in klassiek zwart of grijs, maar vanaf nu ook in goud.

Prijskaartje


Wat je hiervoor moet ophoesten? De iPhone Xs scoor je vanaf 1.159 euro. De iPhone Xs Max daarentegen shop je vanaf 1.259 euro. Wie het niet over zijn hartje kan halen om zulk bedrag neer te tellen, kan uiteraard ook nog kiezen voor het goedkopere instapmodel, namelijk de nieuwe iPhone Xr die je voor zo’n 859 euro kan kopen. Dit model heeft een kleiner LCD-scherm (6,1 inch), maar is wel verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals wit, zwart, blauw, koraal en geel. Wie nu al ongeduldig zijn bankkaart bovenhaalt, moet wel nog even geduld uitoefenen. De toestellen zijn in de Verenigde Staten te koop vanaf 14 september en zullen vanaf 21 september vervolgens verscheept worden naar Europa.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content