Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Instagram <a href="https://www.instagram.com/p/BKLCy2ygiI5/?taken-by=tutuchicbyfp" target="_blank">@tutuchicbyfp</a>

Ze rijdt rond met een camionette om matrassen te verkopen.

Freya Poppe van ‘Tutu Chic’ vertelt over haar onbekende kant

Freya Poppe ziet eruit als een roze prinses, maar ze is zeker geen dom blondje. Want het meisje van 'Pink Ambition' is niet bang om haar handen vuil te maken. 'Dag Allemaal' sprak met Freya en haar vader Danny die al bijna dertig jaar in een rolstoel zit. 

'Ik studeerde modeontwerp en bedrijfsmanagement en ik wilde mijn eigen kledingmerk opstarten, dat was mijn grote droom', vertelt Freya Poppe. En die droom heeft ze na hard werken waargemaakt want ze ontwierp haar kledinglijn Tutu Chic

 

Maar Freya blijft wel met haar beide voeten om de grond. 'Wij hebben een bedden- en matrassenzaak. Maar Freya is nooit om geld komen bedelen bij ons. Ze rijdt overdag rond met een camionette om matrassen te leveren en met dat geld kan ze dan Tutu Chic realiseren', vertelt haar fiere papa Danny

 

Ambitieuze zakenvrouw

 

Danny vindt het niet erg dat zijn dochter niet in de familiezaak is gestapt. 'Freya zou verschrompelen op een bureautje. Ze moet haar eigen baas kunnen zijn', vertelt hij.

 

Danny: Ze is wel ambitieus. Op haar zestiende maakte ze gsm-hoesjes die ze verkocht aan lokale winkels. Het duurde niet lang of die hoesjes lagen in winkels over het hele land. Een echte zakenvrouw, ons Freya. 

 

Een zakenvrouw is Freya zeker. Want ze is nog maar net klaar met haar nieuwe collectie van Tutu Chic en ze is alweer bezig met een ander project. 

 

Freya: Mijn bedoeling is om van Tutu Chic een lifestylemerkt te maken. In januari lanceer ik mijn eigen slaaplijn, Tutu Dodo. 

 

Rolstoel

 

Danny zit in een rolstoel door een auto-ongeval. 'Ik zat als passagier in de wagen. Plots kreeg de bestuurder een epilepsieaanval. Er reed op dat moment een auto in op onze rechterflank. Ik had mijn gordel niet om en werd uit de auto geslingerd. Ik was verlamd vanaf mijn middel en heb toen een jaar in het ziekenhuis gelegen.' 

 

Freya was op dat moment nog geen jaar, dus ze heeft nooit anders geweten. 'Ik heb mij nooit geschaamd voor mijn papa.'

 

Porsche 

 

Toch rijdt Freya rond met een knalroze Porsche. 'Daar droomde ik als kind al van. Toen ik het geld had, kocht ik mijn droomwagen. Maar toen moest ik het nog aan papa vertellen', klinkt het bij Freya. 

 

Danny: Ze stuurde mij een foto door via mail. Via mail! En ineens stond dat knalroze ding voor de deur. Ik was niet kwaad, maar van mij had ze dat nooit gekregen.

 

 

Totally ready for #thebigslide #antwerp#tutuchic #slidethecity #donutfloat #pizzafloat #cloudsoffashion #pink #porsche #pinkcar

Een foto die is geplaatst door !Tutu Chic by Freya Poppe (@tutuchicbyfp) op

 

Pink Ambition

 

Papa Danny is enorm fier op zijn dochter en dat vindt Freya heel belangrijk. 

 

Freya: De mening van mijn ouders is heilig voor mij. Als zij iets niet goed vinden in de collectie, dan haal ik het er meteen uit. Dankzij 'Pink Ambition' kreeg mijn project meer aandacht en zo kon ik mijn eigen winkel openen. Ik ben VIJF heel dankbaar.

 

 

Bron: Dag Allemaal

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '