Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Van zweten in de sauna, over mediteren op muziek tot bewegen in de buitenlucht.

Dit zijn de 5 fitnesstrends van 2023

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Sporten is niet enkel goed voor je gezondheid, je krijgt er ook tonnen energie van. Zin om in 2023 de beentjes niet enkel los te gooien op de dansvloer, maar ook in de fitness? Dit zijn volgens David Lloyd Clubs de vijf grootste fitnesstrends van 2023.

De David Lloyd Leisure Group bestaat uit bijna 130 fitnessclubs waaronder eentje in Antwerpen en Brussel. Zij bogen zich over de grootste trends in fitnessland voor het komende jaar en komen met vijf verrassende resultaten waar we onszelf zeker in kunnen vinden.

Outdoor work-outs

Hierbij staat contact met de natuur centraal. Door de pandemie zijn we massaal beginnen wandelen, wat ons deed beseffen dat het eigenlijk heel tof is om in de natuur te sporten. Bewegen in de buitenlucht heeft tal van voordelen: die frisse lucht is goed voor je gezondheid, humeur, productiviteit, creativiteiten het verlaagt je stressniveau. Wij verhuizen ons fitnessmatje tijdens onze volgende sportsessie alvast van de woonkamer, naar de tuin!

Sauna en ijsbad

Even belangrijk als sporten zelf, is de rust die je je lichaam nadien gunt. Wie niet voldoende recupereert tussen sportsessies door brengt schade aan het lichaam toe, want je spieren kunnen niet herstellen en groeien. Belangrijke hulpmiddeltjes bij dat herstel zijn warmte- en koudetherapieën denk maar aan een ijsbad of sauna. Ze verminderen ontstekingen, bevorderen de bloedstroom en helpen je spieren ontspannen.

Muziek maestro

Sporten zorgt ervoor dat we even kunnen ontsnappen aan de drukte van het dagelijkse leven, lees: verstand even op nul! Je kan tijdens je sportsessies een goeie mix door de boxen laten knallen, maar ook sporttakken waarbij muziek een belangrijk onderdeel spelen winnen aan populariteit. Denk maar aan spinning of yoga.

Gewichtheffen

De tijd dat enkel mannen gewichten stonden te heffen terwijl de vrouwen voor cardio kozen, is voorbij. Steeds maar vrouwen kiezen voor krachttraining. Het doet ons niet enkel fysiek, maar ook mentaal sterker voelen. Gewichtheffen is bovendien goed om de gewichten te versterken en de botdichtheid te verbeteren.

Flexibiliteit

I can bend like a pretzel. In 2023 willen we niet enkel sterker worden en onze conditie verbeteren, maar ook een beetje leniger worden. Oefeningen die onze flexibiliteit en mobiliteit verbeteren, verminderen de kans op blessures aanzienlijk. Pilates is hiervoor een echte aanrader.


Lees ook:


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '