Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Ik heb nog aardappelen staan verkopen op de markt omdat ik anders mijn schoolboeken niet kon betalen.'

Ex-K3’tje Kristel had het vroeger niet breed: ‘Ik heb meermaals spaghetti met suiker moeten eten’

Robine van Tilburg
Nu heeft de 40-jarige K3-manager Kristel Verbeke een warm nest en verdient ze goed haar boterham, maar ze heeft andere tijden gekend. Dat vertelt het ex-K3'tje in Story.

Moeilijke jeugd

 

In Story vertelt ex-K3'tje Kristel Verbeke vandaag over de armoede die ze als kind gekend heeft: 'Ik heb meermaals meegemaakt dat de koelkast bijna leeg was en dat er niets anders op zat dan spaghetti met bruine suiker te eten. Om te kunnen studeren heb ik echt moeten knokken. Ik heb nog aardappelen staan verkopen op de markt omdat ik anders mijn schoolboeken niet kon betalen.' Dat leven staat in schril contrast met het leven dat de Kristel nu als liefhebbende vrouw, mama en K3-manager leidt.

Dankzij Gene heb ik geleerd wat een warm nest is.

Geen warm nest

 

Verder vertelde Kristel dat niet alleen de armoede, maar ook de scheiding van haar ouders en het verlies van haar twee zussen op jonge leeftijd ervoor zorgden dat ze nooit in een warm nest opgroeide. Van haar man Gene Thomas leerde ze wat een warm gezin is: 'Als je je kinderen een warm nest kunt geven, dan ben je als ouder goed bezig. Dan maakt het niet uit of je in een groot of klein huis woont.'

 

'Generatie K'

 

Vanaf 7 november presenteert Kristel het Ketnetprogramma 'Generatie K'. Daarin wil ze naar eigen zeggen kinderen laten nadenken over zichzelf, de maatschappij en rechtvaardigheid. Via een verborgen camera wil Kristel laten zien hoe kinderen reageren in bepaalde situaties. Pakken ze pesters aan? Helpen ze een rolstoelpatiënt in nood? Nadien voert Kristel telkens gesprekjes met de kinderen. Een boeiend experiment!

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '