https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Getty

Hij verklapt al welke nummers op het album zullen staan, wanneer we het precies mogen verwachten én hoe het eruit zal zien.

Ed Sheeran kondigt nieuw album aan: ‘Nog nooit zo trots geweest’

Jolien Meremans

Het is officieel: Ed Sheeran (30) brengt nog dit jaar een nieuw album uit. Dat goede nieuws kondigde de zanger zelf aan op Instagram.


Ed Sheeran is back in business. In 2019 kondigde de zanger aan dat hij een (welverdiende!) pauze inlaste om van zijn gezinnetje te genieten. Hij bleef een tijdje onder de radar, tot deze zomer. Eind juni bracht hij met ‘Bad Habits’ na vier jaar een nieuwe solosingle uit. Er werd toen al gefluisterd dat er ook een nieuw album op komst was, en dat nieuws bevestigde hij gisterenavond zelf tijdens een livestream op Instagram.

Equals


Zijn vierde studioalbum krijgt de naam ‘=’ ofte ‘Equals’ en past dus mooi thuis in het rijtje van ‘÷’ ofte ‘Divide’, ‘x’ en ‘+’. Hij verklapte al dat er in totaal veertien nummers op het album zullen staan én deelde ook al de titels van die nummers. Van ‘2step’ over ‘Stop The Rain’ tot ‘Be Right Now’: ze klinken allemaal even veelbelovend. ‘Ik heb de afgelopen vier jaar veel meegemaakt: ik ben getrouwd, werd papa, verloor een aantal vrienden,… Heel wat nummers zijn op die gebeurtenissen gebaseerd‘, vertelde hij op Instagram. Zo ook de single  ‘Visiting Hours’ die hij gisteren uitbracht. Dat nummer schreef hij voor zijn vriend Michael, die eerder dit jaar overleed.

 

View this post on Instagram


 

A post shared by Ed Sheeran (@teddysphotos)


Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Ik ben nog nooit zo trots geweest op mijn werk, maar ik ben ook nog nooit zo enthousiast en nerveus geweest om het met jullie te delen’, schrijft hij nog op Instagram. Opvallend: de kleurrijke albumhoes die hij samen met de aankondiging op Instagram deelde, ontwierp hij volledig zelf. ‘Ik schilderde de hoes tijdens de lockdown. Het is te zeggen: ik spatte met wat verf op een canvas en mijn vriend Zac zette dat om in een albumhoes.’ Wil je het pareltje zelf in huis halen? Dan moet je nog geduld oefenen tot 29 oktober, want dan wordt ‘=’ gereleased.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content