Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Parkkaffee

Dit moét jij weten: zomerse pop-ups

Iedereen doet aan pop-ups tegenwoordig. En met temperaturen van rond de twintig graden is het een must om te weten in welke zomerbars je kan gaan afkoelen. Hier is alvast een lijstje zodat jij de hipste plekjes niet mist.

De culinaire pop-ups

 

Glow

Glow

Sterrenchef Wout Bru opent begin juni het zomers pop-uprestaurant Glow op de Antwerpse Linkeroever. Er wordt vooral gegrild en gebraad. Je kan er terecht voor een lekker stukje vis of vlees en voor lekkere aperitiefjes op de barbecue. In de beach bar kan je ook gewoon genieten van een drankje, een hapje en van internationale DJ sets.

Glow, Kastanjedreef, 2050 Antwerpen, van 5 juni t.e.m. 28 september. www.glowbywoutbru.be

 

 

 

Josephine's Summer Bar en Restaurant

jo

Het restaurant Josephine's kenden we al, maar uitbater Kasper Stuart heeft nu een zomerbar opgericht op de site van Brouwerij De Koninck. De zomerbar gaat de gewone Josephine's drie maanden vervangen. Je kan er luieren in de zomerse strandstoelen én lekker eten.

Josephine's zomerbar, Boomgaardstraat 17, 2018 Antwerpen. Van 6 juni t.e.m. 31 augustus. www.josephines.be

 

The Glorious Lounge by Divani

thegl

Bistro en wijnbar The Glorious heeft op het dakterras van meubelzaak Divani een chique zomerbar opgericht. Het terras is ingericht met designmeubels. Je vindt er een exclusieve kaart met tien speciale gin-tonics, cocktails, champagne en een selectie wijnen. Ga niet te laat als je bij de happy few wil zijn, want het luxe-terras is niet zo groot.

The Glorious Lounge, Vlaamse Kaai 35-37, 2000 Antwerpen, van 17 mei t.e.m. 15 september. www.theglorious-lounge.be

 

 

Een pop-up tegen de dorst

 

Skybar

skybar

Skybar is een buitengewone pop-up bar op een hoog niveau. Letterlijk dan, want de locatie van de bar is de hoogste etage van het Lindner Hotel. Voor deze zomer heeft Skybar weer een topprogramma in petto met onder andere jazz, lounge, deephouse en groovy beats, live bands en dj's.

Skybar Antwerpen, Lange Kievitstraat 125, 2018 Antwerpen. Open van 1 juli t.e.m. 31 augustus

 

 

 

 

 

Aperitivo bar by Aperol Spritz

ap

Si si, deze bar in Luik brengt een ode aan het Italiaanse aperitiefmoment. Zes weken lang kan je hier aperitieven met een lekkere antipasti en een ijsgekoelde Aperol. La Bella Italia dus, maar dan in België.

Aperitivo Bar by Aperol Spritz, Rue Sebastien Laruelle 4, 4000 Liege. Van 15 mei tot eind juni.

 

 

 

Gencker Pop Up bar

gencker

Gencker Pop Up Bar opent deze zomer voor de eerste keer zijn deuren. Het is een gezellig zomercafé waar je op je gemak een glas kan gaan drinken. Je kan er ook deelnemen aan workshops en er worden leuke dansfeesten georganiseerd onder de naam 'Gencker Nachten'.

Gencker Pop Up Bar, Winterslagstraat 41, 3600 Genk, van mei t.e.m. augustus. www.facebook.be/GenckerPUB

 

Coffeelabs the next level

coffee

Koffiekletsen op het grootste dakterras van Antwerpen? Daarvoor moet je bij Coffeelabs zijn. Want tijdens de zomermaanden ruilen ze hun vaste stekje in voor het gigantische dakterras. Je kan er niet alleen koffie en koffiekoeken krijgen, je kan er ook gezellig lunchen.

Coffeelabs, Klarenstraat 19, 2000 Antwerpen. www.facebook.com/CoffeelabsAntwerp

 

 

Parkkaffee

Park

Sinds 2000 wordt het mooie stukje groen in hartje Mariakerke omgetoverd tot een paradijs. Overdag kan je je toekomst laten voorspellen door Madame Tarot, naar theater kijken of gewoon van het zonnetje genieten in een strandstoel. Eens de avond valt, gaat de cocktailbar open, wordt het kampvuur aangestoken en zetten ze de muziek een tikkeltje harder.

Parkkaffee, Groenestaakstraat 37, 9030 Mariakerke, van 1 juli t.e.m. 31 augustus. www.parkkaffee.be

 

De klassiekers

 

Strantwerpen

strantwerpen

Het populaire pop-up zomerproject Strantwerpen brengt opnieuw het strand naar de stad Antwerpen. Dit jaar ligt de focus op een day-life beachconcept. Je luistert er naar aangename muziek, relaxt dankzij de welness en geniet van de Aziatische en Italiaanse keuken.

Strantwerpen, Jachthavenweg 1, 2050 Antwerpen. Open van 1 mei t.e.m. 31 augustus. www.strantwerpen.be

 

Bocadero

bocadero

Ook Bocadero is weer terug. Je vindt er een echt zandstrand, een restaurant en een fantastisch uitzicht op de Schelde. Deze zomer is er ook een ambachtelijk ijssalon verzorgd door Cremerie Foubert. Oh, en zeiden we al dat er opnieuw elke dinsdagavond SalsaBocadero wordt georganiseerd?

Bocadero, Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen. Vanaf 23 mei t.e.m. 7 september. www.bocadero.be

 

DOK 2014

Dok

DOK blaast voor de laatste keer opnieuw leven in het terrein aan de Oude Dokken. Op zondag zijn de DOK-kantine en het strand deze zomer altijd open. Op de andere dagen worden er concerten, expo's, rommelmarkten en andere activiteiten georganiseerd. De Beach Party op 15 augustus mag ook niet ontbreken.

DOK, Splitsing Koopvaardijlaan – Afrikalaan, 900 Gent, van 1 mei t.e.m. 28 september. www.dokgent.be

 

Brussel Bad

Bb

Ook in hartje Brussel kan je dit jaar opnieuw een strand vinden. Palmbomen, kokosbomen, sportvelden, speelterreinen, strandjes en nog zoveel meer. Van beachvolleybal en tafeltennis tot workshops en live muziek. Waar je ook zin in hebt, je vindt het hier. En als je zin hebt in gewoon niets-doen, zoek dan gewoon de ligstoelen op.

Brussel Bad, Saincteletteplein, 1000 Brussel, van 4 juli t.e.m. 10 augustus. www.blb-bb.be

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Baouzza

Ba

Baouzza is een fantastische plek om een hele zomer te genieten van een zalig vakantiegevoel. In deze hippe beachclub kan je met je voeten in het water en een lekkere cocktail in de hand je dag doorbrengen als het net iets te warm is. 's Avonds kan je hier nog tot in de late uurtjes dansen.

Baouzza, Elfde Liniestraat 23, 3500 Hasselt, van juni t.e.m. eind augustus. www.baouzza.be

 

 

De zomerse zomerbars

 

Cargo Zomerbar Park Spoor Noord

Cargo

Sinds dit jaar heeft de Cargo Zomerbar een nieuwe look én een nieuwe kaart met lekkere, betaalbare en gezonde gerechtjes. Het terras heeft een industrieel sfeertje en bij een plotse bui kan je even schuilen in de loods.

Cargo Zomerbar, Viaduct-Dam 64-80, 2060 Antwerpen. www.cargozomerbar.be

 

 

 

 

 

 

 

Zomerbar ZVA

zom

De Zomerbar van de Zomer Van Antwerpen verhuist deze zomer naar de Sloepenweg op het Eilandje. Je kan er luieren in de stoelen, hangmatten en strandhutten én lekker eten voor weinig geld. Hier krijg je een instant-vakantiegevoel!

Zomerbar ZVA, Sloepenweg, 2030 Antwerpen, van 1 juli t.e.m. 31 augustus. www.zomervanantwerpen.be

 

De Zomerfabriek

zf

Naast een zomerbar organiseert de Zomer van Antwerpen ook de Zomerfabriek. In de setting van een oude gasfabriek kan je hier terecht voor de Late Night Sessions. Dé ideale plek om na een warme dag te relaxen met een drankje, een etentje en – wie weet – nog een dansje.

De Zomerfabriek, Minkelersstraat Nieuw Zurenborg, 2018 Antwerpen, van 18 juni t.e.m. 31 augustus. www.zomerfabriek.be

 

Bar Laar

Wil jij deze zomer ontsnappen aan de voetbalgekte? Dan is Bar Laar dé place to be. Je kan er gezellig bijpraten met je vriendinnen en genieten van een heerlijke cocktail of Prosecco. Bovendien heeft de pop-up bar nog een fantastisch programma met onder andere zumbalessen, workshops en filmavonden.

Bar Laar, Laardijk 2, 2627 Schelle, van 11 juni t.e.m. 13 juli. www.casablancafestival.be/barlaar

 

Zomerbar Hemiksem

Ook de zomerbar van Hemiksem heeft een uitgebreid programma voor jou in petto. Yesterdayland, De Afrekeningsparty van Stubru, de Q-party, een Cubaanse avond, Discobaar a Moeder, ... Noem maar op! Het wordt ongetwijfeld een zwoele zomer in Hemiksem.

Zomerbar Hemiksem, Nijverheidsstraat, 2620 Hemiksem, van 28 mei t.e.m. 31 augustus. www.casablancafestival.be/zomerbar

 

BAR4 in Mortsel

bar4

Liefhebbers van een zomers terrasje kunnen nu al terecht bij Bar4 in het Fort van Mortsel. Dinsdagavond is er muziek, op woensdag kan je er een film bekijken en er zijn ook resto- en apero-avonden. Oh ja, je kan er ook gewoon terecht voor een drankje en een gezellige babbel.

Bar4, Fortstraat 100, 2640 Mortsel, van 16 mei t.e.m. half september.

Shop 'til you pop

Benieuwd naar onze favoriete pop-up shops? Lees dan snel dit artikel!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '