Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Deze babynamen worden superhip voor meisjes in 2016

'Downtown Abbey', 'Game of Thrones', celebrities,… Ouders doen overal inspiratie op voor hun babynaam. Wij lijstten de meest populaire namen voor meisjes in 2016 op: van Billie over Violet tot Mila. Take your pick!

Koosnaampje

Schattige babynamen die eindigen op 'ie' zitten in de lift. Ellie, Billie, Millie,…

 

Roaring twenties

Je had de 'The Great Gatsby'-manie van een paar jaar geleden en recenter ook 'Downtown Abbey'. De jaren '20 zijn hot, ook voor babynamen. Populaire keuzes zijn Anabel, Evelyn, Eleanor, Vivian en Violet. Funfact: de dochter van Ben Affleck and Jennifer Garner heette ook Violet.

 

Go with the flow

Ouders willen een babynaam die goed bekt. Tegenwoordig geldt de regel: hoe minder medeklinkers, hoe beter. Ariana, Olivia, Amelia,… Vloeit heel elegant uit je mond, niet?

 

'Game of Thrones'

Het kijkcijferkanon 'Game Of Thrones' heeft de naam Khaleesi een duwtje in de rug gegeven. Khaleesi betekent koningin en ouders houden wel van die royal touch voor hun baby.  Maar dat is niet de enige 'Game of Thrones'-naam die boomt: Aria doet het ook goed. Al kan dat ook  te maken hebben met Lucy Hale uit 'Pretty Little Liars'.

 

Eindigt op -er

Ouders kiezen steeds vaker een vrij mannelijke babynaam die eindigt op -er. Bijvoorbeeld Harper, naar de dochter van Victoria en David Beckham.

 

A-list

Ouders gaan de mosterd voor een babynaam ook halen bij A-list celebrities. Scarlett – naar Scarlett Johansson – is superpopulair. Maar ook Mila – naar Mila Kunis – doet het goed.

 

Bron: Cosmopolitan.com

 

Lees ook:

Dit zijn de 20 populairste babynamen van 2016

'Star Wars'-babynamen worden steeds populairder

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '