Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Nirzar Pangarkar via Unsplash

Volg jij ze allemaal al?

CUTE: dit zijn 20 van de mooiste katten ter wereld

We hebben al heel wat prachtige katten gezien en toch krijgen we nog steeds geen genoeg van deze beestjes. Hoog tijd dus om de mooiste exemplaren even op een rijtje te zetten. Enkele poezen zoals Smoothie en Thor herken je misschien wel, maar er zitten ook een paar onbekende pareltjes tussen.

@bengalthor


Thor is niet alleen een van de mooiste katten ter wereld, maar ook een van de bekendste. Op Instagram heeft hij namelijk al meer dan 214.000 volgers. Een account om trots op te zijn bovendien, want de kat woont samen met zijn baasje in ons Belgenlandje.

@smoothiethecat


Smoothie mag zich dan weer de meest fotogenieke kat noemen. Je kan niet anders dan blijven kijken naar die grote, groene ogen en daar denken wij duidelijk niet alleen zo over. Deze bekende kat heeft namelijk al meer dan 2 miljoen volgers op Instagram.

@cobythecat


Wie nog zo’n stel prachtige kijkers heeft, is Coby. Deze zijn niet smaragdgroen zoals die van Smoothie, maar zijn helderblauw van kleur. In combinatie met zijn spierwitte vacht heeft hij dan ook een best uniek uiterlijk.

@sis.twins


Geen kat is dezelfde, maar Iriss en Abyss komen wel heel dicht in de buurt. De twee zusjes werden in november 2015 geboren en zijn een identieke tweeling. Zo hebben ze elk een witte vacht en twee verschillende kleuren van ogen.

@venustwofacecat


Nog zo’n kat met een opvallend uiterlijk is Venus. Zij heeft niet alleen twee verschillende kleuren van ogen, maar ook een redelijk bijzondere vacht. Zo is de ene helft van haar gezicht zwart terwijl de andere helft ros van kleur is. One of a kind!

@ashmiemu


Muta heeft al zeven jaar op de teller staan en wist gedurende die jaren al heel wat volgers te verzamelen. Zo heeft hij meer dan 290.000 fans op Instagram. Samen met zijn drie broertjes en zusjes woont de kat bij zijn baasje in Japan.

@pumpkinthepurrmachine


Pumpkin is niet alleen een superschattige kat, maar ze heeft ook nog eens de perfecte winged eyeliner. Op haar account heeft ze meer dan 260.000 volgers. Al is het wel al meer dan een jaar geleden dat er nog eens een nieuwe foto verschenen is.

@iunoiuno


De kleine Lucina heeft iets te grote oren voor haar gezicht, maar ze heeft wel een fluffy staart waar andere katten serieus jaloers op zouden zijn. Ze woont samen met haar oudere zusje Iuno in Japan.

@aurorapurr


Prinses Aurora heeft haar naam niet gestolen. De kat ziet er bijna vorstelijk uit en poseert regelmatig met een kroontje op haar hoofd. Naast een Instagramaccount waar ze meer dan 400.000 volgers heeft, heeft ze ook een eigen Youtube-kanaal dat vol schattige filmpjes staat.

@nala_cat


Nala wist met haar looks al meer dan 4 miljoen (!) fans te verleiden. Toen ze vijf maanden oud was, werd ze door haar baasjes gered uit het asiel en ondertussen heeft deze cutie al acht jaar op de teller staan.

https://www.instagram.com/p/Byp25aqAJHw/

@white_coffee_cat


Coffee oftewel Mr. White heeft wangetjes waar je gewoon in wil knijpen. Deze kat is trouwens een vechtertje en dat bedoelen we op de meest positieve manier. Zo is hij namelijk nog maar vier jaar oud, maar heeft hij wel al een gevecht tegen kanker overwonnen.

@hosico_cat


Hosico heeft de mooiste vacht die we ooit gezien hebben. Helaas voor ons blijft het bij kijken, maar wij zijn er zeker van dat het beestje ontzettend zacht aanvoelt. Met zijn rond gezichtje en extra dosis fluff is hij dan ook de ideale knuffelkat.

@sukiicat


De kat Suki kunnen we het beste omschrijven als een rasechte avonturier. Samen met zijn baasje heeft hij al heel wat mooie plekken bezocht die je stuk voor stuk kan bewonderen op zijn Instagramaccount. Wij weten alvast niet wat we mooier vinden: de adembenemende landschappen of de prachtige vacht van het beestje.

@hamiltonthehipstercat


Waarom je @hamilton_the_hipster_cat moet volgen op Instagram? Het dier heeft zijn naam niet gestolen, want de kat heeft namelijk een hipstersnor om jaloers op te zijn.

@waffles_the_cat


Grote ogen + kleine oortjes = een overdosis schattigheid.

@albertbabycat


Nog een katje dat je zeker moet volgen, is Albert. Hoe kan je nu niet vrolijk worden wanneer je zijn schattige, zwarte neusje in je Instagramfeed ziet voorbijkomen.

@samhaseyebrows


Sam heeft – op twee vlekjes na – een spierwitte vacht, maar het zijn die vlekken die hem zo bijzonder maken. Hij heeft namelijk twee zwarte strepen in zijn gezicht waardoor het lijkt alsof hij wenkbrauwen heeft.

@amazingnarnia


Net zoals Venus heeft ook Narnia twee verschillende kleuren in zijn gezicht. Zo is de ene helft zwart terwijl de andere helft lichtgrijs is. Heel bijzonder, als je het ons vraagt.

@IanIan731


Luhu staat bekend als de pruilende poes, maar dat maakt haar natuurlijk niet minder schattig. Haar 166.000 volgers denken er trouwens net zo over!

@sky_the_ragdoll


Een hele fluffy pels met vier pootjes, een klein hoofdje en een pluizige staart? Dan hebben we het natuurlijk over Sky. Sky is een ragdoll die graag ergens lang uitgerekt op de grond ligt. Wel even oppassen dat je niet op hem trapt natuurlijk, want hij zou even goed een pluizig tapijtje kunnen zijn.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '