Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Reporters

En niet 'A Star Is Born' met Lady Gaga zoals verwacht werd.

‘Bohemian Rhapsody’ wordt grote overwinnaar van de Golden Globes

Robine van Tilburg

De winnaars van de Golden Globes zijn weer bekend. Verrassend genoeg werd ‘A Star Is Born’ met Lady Gaga niet het paradepaardje van de avond.


Vannacht werden voor de 76ste keer de prestigieuze Golden Globes uitgereikt in het Beverly Hills Hotel. De Golden Globes worden gezien als een belangrijke voorbode van de nóg prestigieuzere Oscars. Na de prijsuitreikingen keerden heel wat acteurs en regisseurs verrast, maar ook enkelen bijzonder teleurgesteld huiswaarts.

Controversiële winnaars


Tot de grote verrassing van velen werd ‘Bohemian Rhapsody’, de biopic over Queen en in het bijzonder frontman Freddie Mercury, dé winnaar van de avond. De film ging met de Golden Globe voor ‘Beste film – drama’ én met die voor ‘Beste acteur in een drama’ (voor hoofdrolspeler Rami Malek) lopen. ‘Bohemian Rhapsody’ was een onverwachte winnaar omdat critici de film met de grond gelijk maakten.

‘A Star Is Born’ van Bradley Cooper met in de hoofdrol Lady Gaga werd gezien als dé ultieme kanshebber van de avond, maar die verwachtingen werden allesbehalve ingelost. ‘A Star Is Born’ sleepte wel de Golden Globe voor ‘Beste originele song’ in de wacht voor het nummer ‘Shallow’. Verder greep de film naast zijn vier andere nominaties ‘Beste regie’, ‘Beste acteur in een drama’, ‘Beste actrice in een drama’ én Beste film – drama’.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

De Belgische kortfilm ‘Girl’ van Lukas Dhont, greep helaas naast de prijs voor ‘Beste buitenlandse film’. Die Golden Globe ging naar de Mexicaans-Amerikaanse zwart-witfilm ‘Roma’. Regisseur Alfonso Cuarón ontving later op de avond ook de Golden Globe voor ‘Beste regie’.

‘Green Book’ was een van de andere topscoorders en ging aan de haal met de Golden Globes voor ‘Beste film – musical of komedie’ en ‘Beste script’. Ook ‘The Kominsky Method’ kreeg er twee. Die voor ‘Beste komedieserie’ en ‘Beste acteur in een komische serie’ voor de acteerprestatie van Michael Douglas.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '