Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Tijd voor verandering!

Binnenkort kan je een eigen zaak starten zónder een attest bedrijfsbeheer

Ondernemers in spe, dit nieuwtje is speciaal voor jullie. Vanaf 1 september 2019 heb je geen attest bedrijfsbeheer meer nodig om een eigen zaak te starten. Die nieuwe regel komt er omdat het huidige systeem verouderd is.


Wie een eigen zaak wil starten, moet vandaag de dag een attest bedrijfsbeheer in handen hebben. Het is lastig als je dat niet hebt, maar wel bruist van het ondernemerschap. Gelukkig zijn die zorgen binnenkort voorgoed verleden tijd, want over twee jaar heb je dat attest niet meer nodig.

Nieuw actieplan


Vlaams minister van Economie Philippe Muyters (N-VA) hoopt dat dankzij die maatregel de drempel om te ondernemen lager zal worden. ‘Zo’n attest is vanaf september 2019 geen verplichting meer, maar toch zet ik een actieplan op poten om ervoor te zorgen dat elke zelfstandige klaar is voor het avontuur.’

Het is veel nuttiger om in te zetten op een continue ondersteuning dan op een eenmalig attest.


Bij sommige diploma’s zit automatisch een attest bedrijfsbeheer, maar dat zal binnenkort ook veranderen. Ondernemersorganisatie Unizo is blij met de aanpassingen, maar toch willen ze benadrukken dat een goede basiskennis echt wel noodzakelijk is om een eigen bedrijf op te richten.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '