https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pink Ribbon

Met Pink Illumination geeft Pink Ribbon het startschot van de internationale borstkankermaand.

TIP: vanavond kleuren het Atomium en stadhuis van Brussel roze

Jolien Meremans

Vanavond ziet Brussel er net iets anders uit. De twee populairste monumenten van de stad worden naar aanleiding van de internationale borstkankermaand in een roze jasje gestoken. Wil je zien!

Hoewel de internationale borstkankermaand (= oktober) pas morgen aanvangt, geeft Pink Ribbon in samenwerking met The Estée Lauder Companie en de stad Brussel vanavond al het startschot met Pink Illumination. Het Atomium en het stadhuis van Brussel zullen om klokslag 19u30 in de roze schijnwerpers gezet worden en behouden die kleur tot zonsopgang.

Steun betuigen

Met het initiatief hoopt Pink Ribbon borstkanker bespreekbaar te maken, en iedereen die worstelt of worstelde met de ziekte een hart onder de riem te steken. ‘Met deze actie willen we de start van de internationale borstkankermaand in de kijker zetten en steun betuigen aan (ex-)borstkankerpatiënten en hun directe omgeving’, licht Hilde Debackere, gedelegeerd bestuurder van Pink Ribbon, nog toe in een persbericht. ‘Dat we dit jaar extra visibiliteit kunnen geven aan deze missie door het Atomium in het roze te kleuren, is fantastisch.’

‘De roze tooi van twee wereldberoemde monumenten zal een spectaculaire aandachtstrekker zijn voor een nobele zaak’, aldus Brussels minister Sven Gatz, die het initiatief volledig toejuicht. Kan jij het lichtspektakel vanavond niet bewonderen? Ook morgenavond zullen de gebouwen vanaf 20u roze oplichten. Date met zicht op roze Grote Markt, iemand?

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content