Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Het is gewoon een corrupte bende.'

Zangeres Anouk haakt af als coach bij ‘The Voice of Holland’ na #MeToo-schandaal

Margo Verhasselt

De Nederlandse zangeres Anouk (46) zal niet langer te zien zijn als coach bij ‘The Voice of Holland’. De talentenjacht wordt voorlopig niet langer uitgezonden op de Nederlandse zender RTL na verhalen over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen.

‘Onwijs verdrietig en teleurstellend’, beschrijft de zangeres haar gevoel in een videoboodschap op Instagram. Waarna ze vertelt dat ‘The Voice of Holland kampt met een structureel probleem.

‘Ik heb besloten dat ik niet meer terug wil komen bij ‘The Voice’. Het is gewoon een corrupte bende. Ik wil niet werken op een plek waar jarenlang een aantal mannen gewoon misbruik hebben gemaakt van hun positie en waar er bewust voor is gekozen het stil te houden en de andere kant op te kijken. Dat kan echt niet. Dan heb je echt een structureel probleem. Daar wil ik geen onderdeel van zijn.

Het consumentenprogramma BOOS brengt op donderdag een YouTube-reportage over seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik achter de schermen van het programma. Over hoeveel mensen het precies gaat, is nog niet duidelijk. Al werden alle betrokkenen wel al ingelicht, waardoor RTL besloot de uitzendingen van het seizoen niet langer te tonen.

‘Relaties van seksuele aard’

Zo zou onder andere de leider van de live band, Jeroen Rietbergen, de ondertussen door het schandaal ex-partner van de Nederlandse presentatrice Linda de Mol, ‘relaties van seksuele aard’ hebben gehad met vrouwen uit het programma. Ook hij zal niet langer deelnemen aan de show.

Daarnaast werd ook tegen coach en jurylid Ali B. een klacht ingediend, maar hij ontkent de beschuldigingen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '