Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM / Shutterstock

Vandaag openden 240 stad- en gemeentehuizen speciaal de deuren voor de registratie van nieuwe orgaandonoren.

Al meer dan 26.000 mensen lieten zich registreren als orgaandonor

Chloë Foubert

Naar aanleiding van het VTM-programma ‘Make Belgium Great Again’ openden vandaag 240 stad- en gemeentehuizen speciaal de deuren voor de registratie van nieuwe orgaandonoren. En dat zorgde voor een ware stormloop: meer dan 26.000 mensen lieten zich registreren, waardoor sommige gemeenten zelfs extra vrijwilligers moesten oproepen. Dat meldt VTM Nieuws.


Frances Lefebure had het afgelopen jaar een geheime missie. Voor het VTM-programma ‘Make Belgium Great Again’, probeerde ze samen met een groep tv-makers van ons land een betere plek te maken. Een van haar missies? Mensen sensibiliseren om naar het stad- of gemeentehuis te gaan om zich als orgaandonor te laten registreren. Die oproep blijkt nu een gigantisch succes te zijn. Al meer dan 26.000 mensen lieten zich registreren en dat zorgde voor bijzondere taferelen. Lange wachtrijen, langere openingstijden, extra vrijwilligers die werden opgetrommeld, burgemeesters die zelf de handen uit de mouwen staken: het enthousiasme was groot de afgelopen dagen en in het bijzonder deze zondag.


 

‘Een Hart Voor Tom’


Ook bekende gezichten liepen warm voor de actie. Zo liet minister Hilde Crevits zich registreren in Torhout, deed Bart Somers dat in Mechelen, trok Familie-acteur Jef De Smedt naar het stadhuis van Leuven en vulde actrice Lynn Van Royen het formulier in in Aalst. Ook heel wat Q-dj’s lieten zich registreren. Wim Oosterlinck presenteerde vandaag dan ook een speciale uitzending genaamd ‘Een Hart Voor Tom’, waarin hij continu in gesprek stond met de dj’s die in de verschillende steden en gemeenten aanwezig waren voor deze dag. Heidi van Tielen vatte bijvoorbeeld samen met Frances Lefebure post in Leuven, Sam De Bruyn enthousiasmeerde de mensen in Gent en Maarten Vancoillie deed hetzelfde in Aartselaar. Momenteel wachten er dan ook 1.212 mensen op een levensnoodzakelijk orgaan. En je registreren als orgaandonor kost letterlijk 5 minuutjes tijd. Zo’n prachtig initiatief als vandaag is dan ook een goeie start!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '