Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Adele kreeg kort na haar bevalling te maken met een postnatale depressie.

Adele is te bang om nog een kind te krijgen: ‘Het voelde alsof mijn zoon een slechte beslissing was’

Robine van Tilburg
De 28-jarige zangeres Adele beviel vier jaar geleden van haar eerste kindje Angelo. Nadien zonk ze weg in een postnatale depressie. Naar eigen zeggen is ze door die gebeurtenis nu te bang om nog een broertje of zusje voor Angelo te krijgen.

In het magazine Vanity Fair spreekt Adele voor het eerst over haar postnatale depressie die vier jaar geleden na de geboorte van haar zoontje Angelo plaatsvond. Ze had op dat moment het gevoel dat haar zoontje de slechtste beslissing uit haar leven was, maar zocht geen professionele hulp.

 

Troost bij vriendinnen

 

Adeles partner Simon Konecki gaf de Britse zangeres het advies om wat meer tijd door te brengen met haar vriendinnen die ook moeders zijn. De zangeres wou eerst niet luisteren, maar ontdekte nadien dat vier van haar vriendinnen ook met een postnatale depressie te maken kregen.

Het maakte me zo angstig. Ik sprak er met niemand over en ik was erg terughoudend.

Geobsedeerd door haar kind

 

In tegenstelling tot wat gewoonlijk het geval is voor jonge moeders met een postnatale depressie, wou Adele constant bij haar zoontje Angelo zijn. Ze wou hem niet uit het oog verliezen. Uiteindelijk moest ze zichzelf verplichten om één namiddag in de week iets zonder hem te doen. Haar postnatale depressie is nu gelukkig voorbij, maar de 'Hello'-zangeres is door die gebeurtenis wel te bang om nog een baby te krijgen.

 

Verleden vol depressies

 

Adele vertelt in Vanity Fair dat ze haar leven lang al sukkelt met depressies. Ze glijdt er naar eigen zeggen makkelijk in en uit. Toen de zangeres tien jaar oud was ging ze in therapie om de dood van haar grootvader te kunnen verwerken.

 

Maar voorlopig is Adele dus weer haar vrolijke zelf. En dat vinden wij helemaal top!

via GIPHY

 

 

 

 

 

Lees ook:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '