Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© unsplash

1. Dit gerecht zou zo veel beter smaken met een lekker glaasje wijn erbij.

9 dingen die door je hoofd spoken als je deze maand meedoet aan Tournée Minérale

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Je kan deze maand voor de vijfde keer meedoen aan Tournée Minérale. Dat wil zeggen dat je in februari geen druppel alcohol drinkt. Wie deze uitdaging aangaat, zal ongetwijfeld deze 9 dingen eens denken.

1. Dit gerecht zou zo veel beter smaken met een lekker glaasje wijn erbij.


Een heerlijke witte wijn bij dat stukje kabeljauw of een smaakvolle rode wijn bij die steak. Sommige gerechten worden nu eenmaal nog naar een hoger niveau getild als je het juiste alcoholisch drankje erbij drinkt.

2. Al is het toch makkelijker vol te houden nu we nergens naartoe mogen gaan.


Het is waarschijnlijk de makkelijkste Tournée Minérale tot nu toe, want er zijn geen feestjes of festivals om naartoe te gaan en we mogen nog steeds niet op restaurant of café gaan. De verleiding is nu eenmaal groter om tijdens het dansen een alcoholisch drankje te nuttigen en het is ook toffer om in een bar 7 euro voor een échte cocktail te betalen in plaats van 6 euro voor een veredeld glas limonade.

3. Gaat mijn omgeving denken dat ik zwanger ben als ik een alcoholvrije aperitief vraag?


Als je graag een glaasje drinkt, kijken mensen meestal raar als je plots een frisdrank of een watertje vraagt als apero. Je ziet hun blikken zo al naar je buik glijden waarna je iedereen zeker drie keer moet verzekeren dat je zéker niet in verwachting bent.

4. Mag ik eigenlijk likeurpralines eten of is dat valsspelen?


Wat als je uit de doos met chocolaatjes per ongeluk een exemplaar vist waar een beetje drank in zit? Uitspuwen of gewoon doorslikken?

5. Hoe ga ik dit ooit volhouden als ik zwanger ben?


Een maand zonder alcohol, dat overleven we nog net. Maar als we zwanger zijn, duurt die Tournée Minérale minstens 9 maanden! Ik zou er nu dus beter nog volop van genieten.

6. Gelukkig telt februari maar 28 dagen!


Er is geen betere maand dan februari, de kortste (!) maand, om deze uitdaging aan te gaan. Die drie extra dagen zouden er écht te veel aan zijn.

7. Misschien was het te midden van deze coronacrisis en bijhorende lockdown geen geniaal plan om me ook nog eens dít te ontzeggen...


We mogen al zoveel niet en nu ga je ook nog eens het enige wegnemen dat je op vrijdagavond na een lange werkweek een beetje vreugde geeft. Wat heb ik gedaan??

8. Zo’n virgin mojito is best wel lekker. Het enige wat ontbreekt is wat rum.


Gelukkig bestaan er al tal van alternatieven, denk maar aan die hele resem mocktails. Helaas zijn die vaak bijna even duur als the real deal, en mis je toch soms iets. Zoals een vleugje rum bijvoorbeeld.

9. Ik ga zó zat zijn als ik volgende maand mijn eerste glaasje drink!


Je weet nu al dat dat eerste glas wijn, bier of cocktail zo hard zal aankomen in maart.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '