Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Foto: YouTube Riverdale

Wordt Fred Andrews de nieuwe burgemeester?!

7 ‘Riverdale’-momenten die de nieuwe aflevering helemaal top maakten

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Natuurlijk kan niets tippen aan de kus die Jughead en Veronica vorige week deelden. Toch zat de nieuwste ‘Riverdale‘-aflevering weer vol verrassende momenten die de serie weer in een volledig andere richting sturen. Wij zetten er zeven voor jou op een rijtje.


Spoiler alert!

Polly Cooper is terug


En dit keer mét de baby’s. Maar dat is tegen de zin van Chic Cooper. Hij is namelijk jaloers dat zij meer aandacht krijgen van mama Alice dan hij. Na Betty Cooper heeft nu ook Polly Cooper nu een slecht gevoel over de verloren broer...

Betty Cooper probeert Chic Cooper te ontmaskeren


En dat doet ze met de hulp van Kevin Keller. Die doet namelijk alsof hij wil webcammen met Chic (aangezien dat zijn job is om de een of andere reden) en probeert op die manier meer te weten te komen. Jammer genoeg mislukt dat plannetje en moet Betty een andere manier vinden om hem te ontmaskeren. Dus gaat ze snuisteren in zijn badkamer en vindt ze een gebruikte flosdraad. Die stuurt ze op naar het labo om zijn DNA te laten testen. Wat blijkt? Hij is helemaal niet haar broer! Whaaat?!

Wordt Fred Andrews de nieuwe burgemeester?!


Nu Sierra McCoy geen burgemeester is, moet iemand anders die rol overnemen. En natuurlijk vond de Lodge-familie er niets beters op dan Fred Andrews daarvoor te vragen. Ze hebben natuurlijk iemand nodig die ze kunnen sturen en hij zou daar de geschikte kandidaat voor zijn. Maar wanneer Fred erachterkomt wat hun plannen met de stad zijn, weigert hij die rol. En plots stelt Hermione Lodge zich kandidaat als nieuwe burgemeester. Huh?

Hal Cooper vraagt de scheiding met Alice Cooper aan


Nadat Alice en Betty Chics kant kozen, en Hal zijn pleziertje heeft gehad met Cheryls mama, is hij het beu om te vechten. Dus vraagt hij de scheiding aan. Meteen daarna is er de testamentlezing van Clifford Blossom. Als je je het nog goed herinnert: Polly, Betty en Hal zijn verre familie van de Blossom-familie. Daardoor hebben ze recht op een deel van de erfenis. Wanneer Alice daarachter komt, maakt ze een scène, omdat ze daar op die manier geen cent van ziet. Dramaaa!

Archie Andrews verraadt Hiram Lodge


Wanneer Archie aan Jughead de waarheid vertelt over Pop’s, confronteert hij Pop Tate. Die vraagt Jughead om het stil te houden vanwege zijn moeder, wier hart zou breken als ze de waarheid wist. Maar meteen daarna gaat Pop  klikken bij Hiram, waardoor hij weet dat iemand informatie doorspeelt. Gelukkig neemt Veronica de schuld op zich.

Is Clifford Blossom terug?!


Nee hoor, het is zijn identieke tweelingsbroer Claudius. Hij daagt plots op tijdens de testamentlezing, waardoor Cheryl de schrik van haar leven krijgt en zelfs flauwvalt. Terwijl hij eerst net héél vriendelijk en oprecht lijkt, blijkt hij dan toch een duistere kant te hebben. Cheryl hoort hem en haar moeder namelijk praten over ‘orde op zaken stellen’ en dan hebben ze het over Cheryl én haar oma. Uh-oh...

Archie Andrews kiest Hirams kant


En moet zijn trouw bewijzen door een Lodge-traditie te volgen. Hij en Hiram moeten in hun hand snijden en hun bloed laten druppelen op Archie’s notitieboek, waarin al het bewijs staat. Dat boekje gooit hij in het vuur.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '