Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Netflix

De verwachtingen waren héél hoog hier op de redactie. En die zijn ingelost!

7 redenen waarom de Netflixserie ‘Élite’ jouw nieuwe verslaving wordt

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

De nieuwe serie ‘Élite’ staat sinds kort op Netflix en heeft nu al tal van harten veroverd. De show werd omschreven als een Spaanse combinatie van ‘Gossip Girl’ en ‘Pretty Little Liars’. De verwachtingen waren dan ook héél hoog hier op de redactie. En die zijn ingelost! Benieuwd wat er nu zo goed aan is? Wij zetten 7 redenen voor je op een rijtje.

1. Elk personage verovert je hart op zijn/haar eigen manier


Zoals bij elke nieuwe serie moet je een beetje wennen aan de personages. Zo waren er enkele die we in het begin niet konden uitstaan. Maar eens je ze allemaal kent, vind je die elk op hun eigen manier ‘sympathiek’. Al hebben ze allemaal hun slechte kantjes. In het begin is er een duidelijk onderscheid tussen goed en slecht, maar hoe verder je in de serie komt, hoe meer die lijn begint te vervagen. Zelfs voor het gemene, populaire meisje krijg je uiteindelijk toch sympathie.

2. Je ziet hoe elk personage en elke relatie zich ontwikkelt


Het verhaal ontwikkelt zich op een prachtige manier. Je ziet hoe alle personages met elkaar in contact komen en hun eigen relatie ontwikkelen. Er ontstaan relaties die je nooit had zien aankomen. Ook de personages ontwikkelen zich. Zo blijken de ‘goeie’ opeens een slecht kantje te bezitten en hebben de ‘slechte’ ook een goed kantje. Je leeft dan ook volledig mee met hen en hun onderlinge banden. Love it!

3. De serie zit vol liefde, seks, drama en drugs


Je kan de reeks inderdaad wel bestempelen als een combinatie van ‘Gossip Girl’ en ‘Pretty Little Liars’ omwille van de scheiding tussen arm en rijk, de geheimen en intriges, het vele drinken en druggebruik en de moord aan het einde. Maar ‘Élite’ is nog zo veel meer. Het verhaal zit zo goed in elkaar dat je aan je scherm gekluisterd zit. De reden waarom we het een guilty pleasure noemen, is omdat de serie boordevol liefde, seks, drama en drugs zit. Vooral bij de expliciete seksscènes zal je soms wegkijken, maar je wil het stiekem toch allemaal zien.

4. Je wil absoluut weten wie de moord heeft gepleegd


Het hele verhaal gaat eigenlijk over wie het meisje in kwestie heeft vermoord en vooral waarom. Doorheen de serie gebeuren er zo veel dingen en ontstaan er zo veel motieven voor de moord, dat je op het einde geen flauw benul meer hebt wie die gepleegd kan hebben. De lijst met verdachten is opeens oneindig. De spanning zit er dus in tot de onthulling.

5. Het ene geheim na het andere wordt onthuld


Elk personage heeft zo veel meer geheimen dan je in het begin vermoedt. In elke aflevering kom je wel iets te weten over iemand en elke keer ben je teleurgesteld in die persoon of zelfs in shock.

6. De reeks kaart verschillende problemen aan en toont hoe je die kan aanpakken


Zo is er een 16-jarig meisje besmet met hiv. Daarbij komen de gevolgen van de ziekte aan bod en of die besmettelijk is of niet, maar de serie toont ook hoe je de problematiek kan uitleggen aan anderen. Daarnaast komt ook homoseksualiteit aan bod. Zo tonen twee personages aan hoe moeilijk het is om uit de kast te komen en hoe lang ze hun geaardheid verborgen moeten houden, zelfs voor familie en vrienden die ze al jarenlang kennen. De boodschap is dan ook dat je zoiets pas moet vertellen als je er zelf klaar voor bent.

7. Je schaaft meteen ook je Spaans bij


In plaats van Netflix & chill, doe je aan Netflix & learn! Ideaal om die knappe Spanjaard op je volgende vakantie aan te spreken! De serie in het Spaans met Nederlandse ondertiteling kijken helpt je om nieuwe woorden te leren en het snelle praten beter te verstaan. Je kan de serie ook in het Engels met Spaanse ondertiteling kijken als het praten toch wat te snel gaat voor je.

Tekst: Ysaline Pollet en Chloë Foubert


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '