Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Foto: Shutterstock

'Gelijkwaardigheid moet een thema van elke dag zijn.'

50 bedrijfsleiders pleiten voor meer vrouwen in topposities

50 mannelijke en vrouwelijke bedrijfsleiders, leidinggevenden en CEO’s schreven een opinietekst naar aanleiding van Internationale Vrouwendag. Ze zien dat de zakenwereld een mannenwereld blijft en willen dat zo snel mogelijk veranderen.


Aan de Belgische top is amper 1 op de 4 een vrouw. Dat is veel te weinig. Dat vinden ook de 50 auteurs van deze opinietekst. Ze roepen op voor verandering.

Bedrijven moeten inzetten op diversiteit


‘Meer dan ooit moeten bedrijven inzetten op diversiteit – niet alleen in hun raden van bestuur maar ook in de directiekamers en op alle niveaus van leiding geven,’ begint de brief, die op de vooravond van Internationale Vrouwendag de wereld in werd gestuurd.

De schrijvers willen vrouwelijk leidinggevend talent meer aanmoedigen, begeleiden en promoveren. België scoort 70,5 % in de ‘gender equality index’. Met onderscheiding geslaagd, maar toch wringt het schoentje op verschillende plekken. De macht tussen mannen en vrouwen in het bedrijfsleven is en blijft oneerlijk verdeeld. Daarop scoren we amper 38 %. Een flinke buis, dus.

Seksisme en machismo


‘Gelijkwaardigheid moet een thema van elke dag zijn en niet alleen op deze Internationale Vrouwendag. Hoe meer we met een divers team naar iets kijken, hoe beter onze bedrijven gewapend zijn om valkuilen te vermijden en stilstand te voorkomen. Het stimuleert creativiteit, empathie, teamwork en zorgt eenvoudigweg voor betere resultaten en een beter bedrijf. […] Het schept een werkcultuur waar mensen elkaar meer waarderen, en waar seksisme en machisme (sic) geen plaats meer hebben’, gaat de brief, met duidelijke boodschap, verder.

De brief eindigt met een sterke: ‘Het is tijd. Het is nodig. Wij maken er werk van. U ook?’ en werd ondertekend door onder anderen de CEO van Schoenen Torfs, de Country Managing Director van Google, de CEO van Studio 100, Hans Bourlon en de CEO van de VRT, Paul Lembrechts.

De volledige brief kan je hier lezen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '