Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

3 zelfgemaakte waterijsjes voor een hete zomer

Het is heet en dus kan je maar beter afkoeling zoeken. Wat is er zaliger dan een heerlijk, fris ijsje om af te koelen? Waterijsjes zijn lekker én gezond, zeker als je ze zelf maakt. En gelukkig is dat heel simpel. Wij geven je drie gemakkelijke recepten.

1. Watermeloenijsje

Snij een deel van een watermeloen in stukken en doe ze in je blender (zonder pitten). Voeg wat limoensap en bloemsuiker toe. Mix tot een glad geheel, proef of je nog wat limoen of bloemsuiker moet toevoegen, en giet alles door een zeef. Vul nu je ijsvormpjes met het mengsel en zet ze een paar uur in de diepvries.
 

2. Aardbei-framboosijsje

Snij aardbeien en frambozen in stukjes en mix ze in je blender, samen met natuuryoghurt en bloemsuiker. Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel nog wat bloemsuiker toe. Giet het mengsel door een zeef. Snij nog een paar aardbeien en frambozen in kleine stukjes en leg ze in je vormpjes. Vul je vormpjes dan met het mengsel en zet ze een enkele uren in de diepvries.
 

3. Mango-ananasijsje

Voor dit tropisch ijsje gebruik je ananas uit blik (op sap) en een rijpe mango. Snij alles in stukken en doe ze in je blender. Voeg water toe en voeg eventueel ook wat bloemsuiker toe om het zoet te maken, en/of limoensap om er een zure toets aan te geven. Mix alles, vul je vormpjes en zet ze een paar uur in de diepvries.
 

Tip voor de durvers: je kan ook een combinatie maken waarbij je de helft van je vormpje met een mengsel vult, en dan een ander mengsel toevoegt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '